menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Galaxy Nexus review

Gearchiveerd
OSAndroid 4.0
Opslag16 GB
Scherm4,7" (312 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Samsung Galaxy Nexus (1)Foto Samsung Galaxy Nexus (2)Foto Samsung Galaxy Nexus (3)Foto Samsung Galaxy Nexus (4)Foto Samsung Galaxy Nexus (5)

Inleiding

De Samsung Galaxy Nexus (ook bekend als de Google Nexus Prime en onder typenummer i9250) is de opvolger van de Google Nexus S en is de eerste smartphone met het nieuwe Android 4.0 Ice Cream Sandwich (ICS)-besturingssysteem. De Galaxy Nexus heeft, net als de Nexus S, een bijzonder curved design. Het toestel is slechts 8,94 millimeter dun en heeft een zeer groot en helder 4,65-inch super AMOLED HD-touchscreen en een krachtige dual-core 1,2GHz-processor. Daarnaast is het toestel voorzien van een 5-megapixel camera met een LED-flitser, een panoramafunctie en een 1080p Full HD-videorecorder, een 1,3-megapixel webcam, WiFi, Bluetooth 3.0, NFC, een digitaal kompas GPS en 14,4Mbp/s 3G/HSDPA-ondersteuning. De Galaxy Nexus is leverbaar met 16GB of 32GB geheugen (niet uitbreidbaar).

Innovaties in Android 4.0 ICS

Bijzondere innovaties in Android 4.0 zijn Face Unlock (waarmee je via gezichtsherkenning je de Samsung Galaxy Nexus unlockt) en Android Beam. Met de laatste toepassing deel je snel via NFC websites, apps en YouTube-video's met je vrienden, simpelweg door twee (NFC)-toestellen tegen elkaar aan te houden. Ook kan je grappige effecten toepassen en achtergronden vervangen, terwijl je video-opnamen maakt of video-chat gesprekken voert via Google Talk. Tevens is er de People app, waarmee je snel vrienden, familie en collega's opzoekt, hun foto's in hoge resolutie bekijkt en hun laatste status updates op Facebook, Google+ en andere sociale netwerken bekijkt. Daarnaast is Galaxy Nexus voorzien van alle bekende Google-diensten, zoals de Android Market, Gmail, Google Maps 5.0 met 3D-kaarten 5.0 met 3D kaarten en turn-by-turn navigatie, Google Earth, Movie Studio, YouTube, Google Calendar en een vernieuwde Google+ app. De Galaxy Nexus is tevens de eerste Android-smartphone net software-navigatiebuttons.

Verder lezen...

- Samsung Galaxy Nexus hands-on
- iPhone 4S vs. Samsung Galaxy Nexus (specs)

Besturingssysteem

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.0 Ice Cream Sandwich is de eerste multi-platform variant van Android, die zowel bedoeld is voor smartphones als tablets. Nieuw in versie 4.0 zijn onder meer de People App (voor een snel overzicht, inclusief sociale netwerk-updates, van een contactpersoon), Face Unlock (telefoon beveiligen en unlocken middels gezichtsherkenning), Android Beam (snel data uitwisselen via NFC door simpelweg twee NFC-mobieltjes tegen elkaar aan te houden) en een datameter (die voor je bijhoudt hoeveel MB je verbruikt). Voor Android 4.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De Samsung Galaxy Nexus ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Nexus

Van de Samsung Galaxy Nexus staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Nexus is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,2. Lees hier de test(en).

Specificaties Samsung Galaxy Nexus

Samsung Galaxy Nexus
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht135 gram
Afmetingen136,0 x 68,0 x 9,0 mm
IP codering
Soort simkaartOnbekend
Accuvermogen1.750 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 4.0
CPU/Geheugen
ProcessorTI OMAP 4460
Kloksnelheid1 core (max 1,2 GHz)
RAMOnbekend
Uitbreidbaar
Opslag16 GB
Scherm
Scherm4,7" (312 ppi)
Resolutie720 x 1.280px
SchermsoortHD Super AMOLED
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera1,3 megapixel
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord