menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Galaxy Mini 2 review

Gearchiveerd
Foto Samsung Galaxy Mini 2 (1)Foto Samsung Galaxy Mini 2 (2)Foto Samsung Galaxy Mini 2 (3)

Inleiding

De Samsung Galaxy Mini 2 (S6500) is de opvolger van de originele Galaxy Mini en is voorzien zijn van een 3,27-inch touchscreen, Android 2.3 en een single-core 800MHz-processor (waar zijn voorganger was voorzien van een 3,14-inch touchscreen, een single-core 600MHz-processor en Android 2.2). Verder beschikt de Galaxy Mini 2 over 4GB geheugen (uitbreidbaar middels microSD), 3G/HSDPA, Bluetooth 3.0, WiFi, WiFi-Direct, een 3-megapixel camera (met autofocus en een VGA-videorecorder) en Samsungs ChatON messaging-app. Middels de TouchWiz-interface met Samsungs Social Hub- en Music Hub-toepassingen heb je snel toegang tot je sociale netwerken en je muziek. De Galaxy Mini 2 is zeer compact en weegt slecht 107 gram, zodat het toestel prima in je broekzak past. Tegelijkertijd met dit model is de Samsung Galaxy Ace 2 aangekondigd.

Specificaties

De Samsung Galaxy Mini 2 is voorzien van een 800 MHz Qualcomm Snapdragon S1 single-core processor met 512 MB RAM. De Samsung Galaxy Mini 2 heeft 4 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.300 mAh. Met de Galaxy Mini 2 kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 3-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. De camera op de Samsung Galaxy Mini 2 heeft geen flitser. De Samsung Galaxy Mini 2 is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 320 x 480 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieλn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de Galaxy Mini 2 ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Galaxy Mini 2 is verkrijgbaar in de kleuren geel en zwart.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Mini 2 draait op Android 2.3. Android is Google's mobiele besturingssysteem. Android 2.3 Gingerbread is de eerste editie met ondersteuning van one-touch woordselectie en copy/paste, waarmee het kopieren en plakken van woorden is vereenvoudigd. Tevens is Gingerbread de eerste versie met ingebouwde VoIP-ondersteuning, waardoor je geen applicaties van derde partijen meer nodig hebt om mee te videochatten. Ook nieuw vanaf versie 2.3 is NFC-ondersteuning, een techniek waarmee je met je mobieltje kan betalen. Voor Android 2.3 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Multimedia

De Samsung Galaxy Mini 2 ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Mini 2

Van de Samsung Galaxy Mini 2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Mini 2 is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 5,8. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Samsung Galaxy Mini 2
Galaxy Mini 2

3,3" TFT touchscreen Android 2.34 GB opslag + MicroSDQualcomm Snapdragon S1 800 MHz processor3GBluetooth en WiFi3 megapixel camera107 gram109,0 x 59,0 x 12,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord