menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Galaxy Gio review

Gearchiveerd
OSAndroid 2.2
Opslag158 MB
Scherm3,2" (180 ppi)
Camera3,2 megapixel
Foto Samsung Galaxy Gio (1)Foto Samsung Galaxy Gio (2)Foto Samsung Galaxy Gio (3)Foto Samsung Galaxy Gio (4)Foto Samsung Galaxy Gio (5)

Inleiding

De Samsung Galaxy Gio (S5660) is een full-touch Android 2.2-smartphone voor het mid-range segment. De smartphone heeft een 800MHz-processor, een 3,2-inch touchscreen en maakt gebruik van de TouchWiz-interface. De naam 'Gio', Italiaans voor juweel, verwijst volgens Samsung "naar de designperfectie die in deze smartphone tot uiting komt." WiFi- en 3G/HSDPA-ondersteuning maken overal draadloos internet mogelijk en ook Bluetooth is aanwezig. Dankzij de ingebouwde aGPS en Google Maps is de Galaxy Gio te gebruiken om de weg te vinden. Als je onderweg iets fraais mocht tegenkomen, leg je dit vast met de 3-megapixel camera met autofocus. Data worden opgeslagen op het 158MB geheugen, dat uitbreidbaar is via microSD. Voor eenvoudig contact met sociale netwerken kan je rekenen op de Social Hub-applicatie. De Swype-technologie maakt het mogelijk om snel berichten te schrijven door over het touchscreen te 'vegen'. Bijlages (Office- en PDF-bestanden) van mails bekijk of bewerk je met de voorgeinstalleerde documentviewer/editor. Tegelijkertijd met de Galaxy Gio zijn de Galaxy Ace, Galaxy Mini en Galaxy Fit geintroduceerd.

Besturingssysteem

Android is het (populaire) mobiele besturingssysteem van Google. Android 2.2 Froyo biedt een snellere JavaScript-verwerking dan voorgaande Android-edities. Tevens is het de eerste versie van Android met USB-tethering- en WiFi-hotspot-functionaliteit, zodat de Samsung Galaxy Gio is te gebruiken als mobiel modem. De belangrijkste toevoeging in Android 2.2 is echter de ondersteuning van Adobe Flash 10.1, waardoor Flash-websites goed zijn te bekijken. Voor Android 2.2 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market. Let op: niet alle Android 2.2-smartphones ondersteunen Flash en de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Gio

Van de Samsung Galaxy Gio staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Samsung Galaxy Gio is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 7,9. Lees hier de test(en).

Specificaties Samsung Galaxy Gio

Samsung Galaxy Gio
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht102 gram
Afmetingen111,0 x 58,0 x 12,0 mm
IP codering
Soort simkaartmini-SIM
Accuvermogen1.350 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 2.2
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid1 core (max 800 MHz)
RAM278 MB
Uitbreidbaar
Opslag158 MB + microSD
Scherm
Scherm3,2" (180 ppi)
Resolutie320 x 480px
SchermsoortTFT
Verstevigd glass
Camera
Camera3,2 megapixel
Flits
Beeldstabilisatie
Selfiecamera
Beeldstabilisatie
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
DatasnelheidHSDPA
DualSIM
VerbindingUSB
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord