menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Samsung Galaxy Core review

Gearchiveerd
Foto Samsung Galaxy Core (1)Foto Samsung Galaxy Core (2)Foto Samsung Galaxy Core (3)Foto Samsung Galaxy Core (4)

Inleiding

De Samsung Galaxy Core (i8260 / i8262) is een budgetvriendelijke Android-smartphone met een 4,3-inch touchscreen, een 1,2GHz dual-core processor, 1GB RAM en Android 4.1 Jelly Bean. Daarnaast is de Galaxy Core voorzien van de TouchWiz-interface en functionaliteiten die van andere Galaxy-toestellen bekend zijn, zoals Smart Stay (scherm blijft actief als je aan het lezen bent), Smart Alert (je krijgt direct bericht van binnengekomen berichten zodra je je telefoon aanzet) en S Voice (voor spraakbesturing). Fotograferen is mogelijk met de 5-megapixel camera met LED-flitser. Aan de voorzijde beschikt de Galaxy Core over een VGA-webcam/frontcamera om mee te videochatten. Tot slot ondersteunt het toestel WiFi, 3G/HSDPA, aGPS en Bluetooth 3.0. De Samsung Galaxy Core komt in het wit of blauw en is beschikbaar als single-sim en als dual-sim model. In maart 2014 verscheen ook de Galaxy Core LTE, een nieuwe en grotere uitvoering met een 4,5-inch display en 4G/LTE-ondersteuning. Begin juli 2014 is dit toestel opgevolgd door de Samsung Galaxy Core 2.

Specificaties

De Samsung Galaxy Core is voorzien van een 1,2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 dual-core processor met 1 GB RAM. De Samsung Galaxy Core heeft 8 GB intern opslaggeheugen. Dit geheugen is uitbreidbaar met een microSD geheugenkaart. Het vermogen van de accu bedraagt 1.800 mAh. Met de Galaxy Core kan je snel mobiel internetten dankzij de HSDPA en UMTS ondersteuning. Met HSDPA zijn snelle laadtijden gegarandeerd. Het toestel ondersteunt Bluetooth (voor draadloze communicatie met andere Bluetooth apparaten, zoals headsets) en WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken). Foto's en video's maak je met de 5-megapixel camera aan de achterzijde van het toestel. De frontcamera, bijvoorbeeld voor selfies en videogesprekken, heeft een resolutie van 0,3 megapixel. Foto's maken in het donker is mogelijk dankzij de aanwezige flitser. De Samsung Galaxy Core is uitgerust met een TFT-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. TFT (Thin Film Transistor)-LCD is een van de meest toegepaste schermtechnologieλn voor elektronische apparaten. Deze technologie is relatief goedkoop en de schermen zijn bij normaal licht prima af te lezen. Nadeel is dat TFT-displays in fel (zon)licht vrijwel niet te zien zijn. Tot slot biedt de Galaxy Core ook een FM tuner (voor overal en altijd gratis radio). De Galaxy Core is verkrijgbaar in de kleuren blauw en wit.

Besturingssysteem (OS)

De Samsung Galaxy Core draait op Android 4.1. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 4.1 Jelly Bean is de vijfde editie en is, net als versie 4.0, zowel geschikt voor tablets als smartphones. Nieuw ten opzichte van versie 4.0 zijn onder meer snellere prestaties, uitgebreidere notificaties en de Google Now-toepassing (die je op de hoogte houdt van de laatste verkeersinformatie en het weer). Chrome wordt als standaard browser meegeleverd met Android 4.1. Verder wordt vanaf deze versie Adobe Flash Player niet meer ondersteund. Voor Android 4.1 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Google Play Store (Android Market).

Multimedia

De Samsung Galaxy Core ondersteunt dankzij Android standaard een breed scala aan multimedia-bestandsformaten. Op muziekgebied speel je AAC, AAC+ (vanaf Android 4.1), WAV en natuurlijk MP3 zonder converteren af. Op het gebied van afbeeldingen geldt dat voor JPEG, GIF, PNG of BMP. De standaard videospeler ondersteunt ten slotte H.263, H.264 AVC en MPEG4. Uiteraard is het aantal ondersteunde bestandsformaten altijd uit te breiden door een andere muziek- of videospeler te installeren.

Prijzen en beoordelingen Samsung Galaxy Core

Van de Samsung Galaxy Core staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. Er is geen beoordeling van de Samsung Galaxy Core voorhanden.

Specs en varianten van de Samsung Galaxy Core
Galaxy Core 3G(4,3" TFT touchscreen (480 x 800 pixels) - Android 4.1 - 3G - Bluetooth en WiFi - 124 gram - 129,3 x 67,6 x 9,0 mm )

Galaxy Core LTE(4,3" PLS touchscreen (480 x 800 pixels) - Android 4.2 - 4G - Bluetooth, WiFi en NFC - ? gram - 132,9 x 66,3 x 9,8 mm )

8 GB opslag + MicroSDQualcomm Snapdragon 400 1,2 GHz dualcore processor5 megapixel camera
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord