menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Pentax Optio WG-2 review

Gearchiveerd
Foto Pentax Optio WG-2 (1)Foto Pentax Optio WG-2 (2)Foto Pentax Optio WG-2 (3)Foto Pentax Optio WG-2 (4)Foto Pentax Optio WG-2 (5)Foto Pentax Optio WG-2 (6)

Inleiding

De Pentax Optio WG-2 is de opvolger van de Optio WG-1. Net als zijn voorganger is de Optio WG-2 een robuuste outdoor-compactcamera, die bestand is tegen stof, schokken, water (nu tot 12 meter, voorheen 10 meter) en koude temperaturen. Ook overeenkomstig met de WG-1 is dat de WG-2 eveneens optioneel is uit te rusten met GPS-ondersteuning. Nieuw is de toevoeging van een 1080p Full HD-videorecorder en een betere macro-verlichting. De Pentax Optio WG-2 beschikt verder over een 16-megapixel sensor, een 28mm groothoeklens en 5-voudige optische zoom. 'Triple Shake Reductie' en beeldstabilisatie helpen bewogen beelden voorkomen. De Pentax Optio WG-2 is leverbaar in een zwart/rode, zwart/gele, zwart/witte of in een geheel zwarte uitvoering.

Apparaat & afmetingen

De Pentax Optio WG-2 is een robuuste outdoor-camera met een gewicht van 192 gram. De afmetingen van de camera zijn 12,2 x 6,1 x 3,0 centimeter. De Pentax Optio WG-2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, rood, wit en geel.

Resolutie en lens

De Optio WG-2 is uitgerust met een 16,0 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 28 - 140 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 5,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Geheugen en connectivity

De Pentax Optio WG-2 heeft 88 MB intern geheugen (Flash). Er is in totaal 1 slot voor extern SD, SDHC en SDXC geheugen beschikbaar. Je kan data door middel van USB 2.0 overzetten van en naar je PC. Deze Pentax heeft verder nog een video-out aansluiting Middels de HDMI-uitgang sluit je de Optio WG-2 snel en gemakkelijk aan op je HD-televisie of andere HDMI-compatible apparaten.

Scherm

Op het grote 3,0\"-TFT-scherm (resolutie 460.000 pixels) kan je tijdens het fotograferen je compositie live bekijken. Op het scherm zie je ook je gemaakte foto's terug en stel je gemakkelijk de camera in. Het scherm is geen touchscreen.

Prijzen en beoordelingen Pentax Optio WG-2

Van de Pentax Optio WG-2 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Pentax Optio WG-2 is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,9. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Pentax Optio WG-2
Optio WG-2

3,0" TFT16 megapixel camera5.0x optische zoom192 gram122,0 x 61,0 x 30,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord