menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Panasonic Lumix DMC-TZ40 review

Gearchiveerd
Foto Panasonic Lumix DMC-TZ40 (1)Foto Panasonic Lumix DMC-TZ40 (2)Foto Panasonic Lumix DMC-TZ40 (3)Foto Panasonic Lumix DMC-TZ40 (4)Foto Panasonic Lumix DMC-TZ40 (5)

Inleiding

De Panasonic DMC-TZ40 is een krachtige compacte superzoom-camera met WiFi- en GPS-ondersteuning, een 3-inch touchscreen, een 24mm-ultragroothoek LEICA DC-lens en 20-voudige optische zoom. De nieuwe gevoelige 18,1-megapixel MOS-sensor biedt een uitstekende beeldkwaliteit, ook als er weinig omgevingslicht is. De verbeterde POWER O.I.S. (beeldstabilisatie) en correctiecapaciteit over vijf assen neutraliseren de effecten van het scheefhouden en handtrillingen, zelfs als er ver wordt ingezoomd. Omdat de DMC-TZ40 een autofocussnelheid heeft van slechts 0,1 seconden, kan je snelbewegende onderwerpen haarscherp vastleggen. Daarnaast maakt de 10fps Continuous Shoot-modus actie-opnames in hoge resolutie mogelijk met ιιn druk op de knop. Verder hoef je je ook geen zorgen te maken over de hoeveelheid opslagcapaciteit. Met de DMC-TZ40 kan je foto's en video's eenvoudig opslaan in de cloud via de LUMIX Club Cloud Sync-service. Daarnaast is het aansluiten van de DMC-TZ40 op een WiFi-verbinding dankzij de nieuwe NFC-capaciteit bijzonder eenvoudig. Eιn keer tikken en de camera herkent de instellingen van het apparaat met internetfunctionaliteit, waarna je bestanden kan opslaan, versturen en delen. De DMC-TZ40 komt in het zwart, zilver, wit of paars. Tegelijkertijd met de DMC-TZ40 is de goedkopere Panasonic DMC-TZ35 (met een kleinere 16,1-megapixel MOS-sensor, zonder touchscreen en zonder ondersteuning van WiFi, GPS en een touchscreen) uitgebracht.

Geheugen en connectivity

De Panasonic DMC-TZ40 heeft 12 MB intern opslaggeheugen. Het geheugen is uitbreidbaar met een geheugenkaart (SD, SDHC en SDXC). De camera ondersteunt verder WiFi (voor draadloze communicatie met thuis- of bedrijfsnetwerken) en een VideoOut aansluiting.

Resolutie en lens

De DMC-TZ40 is uitgerust met een 18,1 megapixel ccd-chip en een lens met een zoomrange van 24 - 480 mm (35 mm equivalent). Dankzij de hoge resolutie kan je foto's afdrukken op posterformaat. Ook uitsnedes van je foto zijn door de hoge resolutie nog steeds scherp af te drukken op groot formaat. Met de 20,0-voudige optische zoom kan je details scherp te fotograferen. Tevens wordt er gebruik gemaakt van image stabilisatie, waardoor kleine bewegingen van de gebruiker worden geneutraliseerd.

Prijzen en beoordelingen Panasonic DMC-TZ40

Van de Panasonic DMC-TZ40 staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Panasonic Lumix DMC-TZ40 is door ιιn or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 8,1. Lees hier de test(en).

Specs en varianten van de Panasonic DMC-TZ40
DMC-TZ40

3,0" TFT touchscreen (920 pixels)18.1 megapixel camera20.0x optische zoomWiFi198 gram105,0 x 59,0 x 28,0 mm
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord