menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Packard Bell Liberty Tab review

Gearchiveerd
OSAndroid 3.0
Opslag16 GB
Scherm10,1" (149 ppi)
Camera5,0 megapixel
Foto Packard Bell Liberty Tab (1)Foto Packard Bell Liberty Tab (2)Foto Packard Bell Liberty Tab (3)Foto Packard Bell Liberty Tab (4)

Inleiding

De Packard Bell Liberty Tab (G100) is een alternatieve uitvoering van de Acer Iconia Tab A500. Net als de Iconia Tab A500 is de Liberty Tab een capacitive multitouch 10,1-inch (1280 x 800 pixels) Android 3.0 Honeycomb-tablet met HDMI, WiFi, Bluetooth 2.1, 3G-ondersteuning en een NVIDIA Tegra 2-processor. Met de 2-megapixel camera aan de voorzijde kan je videochatten en met de 5-megapixel camera aan de achterzijde maak je degelijke foto's. Dankzij de ondersteuning van GPS kan je ook je positie op Google Maps bepalen. De Packard Bell Liberty Tab is prima geschikt om video's in HD-kwaliteit op te bekijken en komt met 16GB, 32GB of 64GB geheugen (uitbreidbaar via microSD). Via USB verbind je de Liberty Tab eenvoudig met je computer of met randapparatuur. Packard Bell belooft een 10-urige accuduur. De Packard Bell Liberty Tab komt in het rood of zwart.

Apparaat & afmetingen

De Packard Bell Liberty Tab is een Android-tablet met een gewicht van 760 gram. De afmetingen van het tablet zijn 26,00 x 17,90 x 1,40 centimeter. De Packard Bell Liberty Tab is verkrijgbaar in de kleuren rood en zwart.

Hardware

De Packard Bell Liberty Tab draait op een 1 GHz NVIDIA Tegra 2 processor en heeft een intern geheugen van 16 GB. Naast een 16 GB variant is de Packard Bell Liberty Tab ook verkrijgbaar in geheugenuitvoeringen van 32 GB en 64 GB. Het DDR2 SDRAM werkgeheugen bedraagt 1 GB. De maximale resolutie van het 10,1" scherm is 1280 x 800 pixels. Met de ingebouwde webcam kan je de Liberty Tab ook gebruiken voor videogesprekken over internet.

Connectivity

Er staat 1 USB poort tot je beschikking. Hier kan je randapparatuur als toetsenborden, muizen, of bijvoorbeeld printers op aansluiten. Handig is de ingebouwde 1-in-1 cardreader, om de meest gebruikte geheugenkaartjes te lezen en te beschrijven. Verder bezit de Liberty Tab in- en uitgangen voor internet, audio en HDMI. Het is dus mogelijk een extern scherm op de Packard Bell aan te sluiten. Bluetooth voor draadloze communicatie met bijvoorbeeld een telefoon is ook mogelijk. De Packard Bell Liberty Tab kan tenslotte draadloos met internet worden verbonden via WiFi of via een mobiel (HSDPA) netwerk. Voor mobiel internet is wel een mobiel data-abonnement vereist.

Software

De Packard Bell Liberty Tab draait op Android 3.0. Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Android 3.0 Honeycomb is speciaal ontworpen voor het gebruik op tablets. De browser-, camera-, contacts- en email-toepassingen in Android 3.0 zijn ook allemaal aangepast voor het gebruik op grotere (tablet)displays. De browser kent enkele van de belangrijkste vernieuwingen. Je kan er nu voor kiezen om automatisch ingelogd te zijn op Google sites (bijvoorbeeld Gmail). Met een Google-account kan je daarnaast automatisch je bookmarks synchroniseren met Google Chrome. Het zoomen en scrollen is verbeterd, wederom met het oog op grotere displays. Meerdere tabs vervangen de verschillende browser-schermen. Niet onbelangrijk is dat in Android 3.0 een "incognito-modus" is toegevoegd waarmee je anoniem kan browsen. Android 3.0 is verder de eerste Android-editie die zowel single- als multicore-processors ondersteunt. Voor Android 3.0 zijn ook populaire apps als WhatsApp en Angry Birds beschikbaar in de Android Market.

Prijzen en beoordelingen Packard Bell Liberty Tab

Van de Packard Bell Liberty Tab staan op dit moment geen prijzen in de prijzendatabase van PortableGear. De Packard Bell Liberty Tab is door één or meerdere bronnen getest met als (gemiddeld) cijfer een 6,7. Lees hier de test(en).

Specificaties Packard Bell Liberty Tab

Packard Bell Liberty Tab
Aankondiging2011
Verkoopstart2011
Design
Kleuren

Gewicht760 gram
Afmetingen260,0 x 179,0 x 14,0 mm
IP codering
Accuvermogen3.260 mAh
Besturingssysteem
OSAndroid 3.0
CPU/Geheugen
ProcessorOnbekend
Kloksnelheid2 core (max 1 GHz)
RAM1 GB
Opslag16 GB
Uitbreidbaar
Scherm
Scherm10,1" (149 ppi)
Resolutie1.280 x 800px
SchermsoortOnbekend
Verstevigd glass
Camera
Camera5,0 megapixel
Flits
Selfiecamera
Overig
Vingerafdruksensor
Radio
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
Mobiel internetHSDPA
Verbinding
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord