menu sluiten
Hoofdpagina Nieuws tips testen
Telefoons Audio Tablets navigatie camera's e-readers Wearables
zoek

Olympus Tough TG-5 review

Beschikbaar
Resolutie12,0 megapixel
Zoom4x
Scherm3,0"
WiFi
Foto Olympus Tough TG-5 (1)Foto Olympus Tough TG-5 (2)Foto Olympus Tough TG-5 (3)Foto Olympus Tough TG-5 (4)

Inleiding

De Olympus Tough TG-5 volgt de TG-4 op, en is een robuuste outdoor camera. De TG-5 heeft vijf belangrijke pluspunten. De lichtsterke lens, het variabele macrosysteem, het brede aanbod accessoires, de veldsensor gecombineerd met een ingebouwde wifi-functie voor tracking en het overzetten van gegevens naar een smartphone, en een bijzonder robuuste constructie. De TG-5 is bestand tegen een val van een hoogte van 2,1 meter, een druk van 100 kg, temperaturen tot -10°C, stof en een waterdruk die overeenkomt met een diepte van 15 m, zonder speciaal onderwaterhuis. Met het PT-58 onderwaterhuis (apart verkrijgbaar) kunnen zelfs foto- en filmopnamen worden gemaakt tot op een diepte van 45 meter.

Olympus Tough TG-5 versus TG-4

Een nieuwe 12-megapixel backlit CMOS-sensor vervangt de 16- megapixel unit van de TG-4. In combinatie met de nieuwste TruePic VIII-processor die ook wordt gebruikt in de OM-D E-M1 Mark II, zorgt dit voor betere prestaties bij weinig licht en een groter dynamisch bereik, en dat vertaalt zich in een betere beeldkwaliteit onder uiteenlopende omstandigheden. De TG-5 voegt daarnaast temperatuur toe aan het veldsensorsysteem dat al bestond uit een GPS, kompas en manometer; deze gegevens kunnen met de foto- en film-opnamen via wifi worden overgezet naar de gratis OI.Track-app. Het nieuwe beschermende dubbellaags glas voorkomt verder beslaan na sterke temperatuur-wisselingen. Ook zijn de regelaars verbeterd voor een makkelijker gebruik onder lastige omstandigheden of met handschoenen – zo is er een nieuwe draaiknop voor belangrijke functies zoals belichtingscompensatie. Bovendien is de videofunctie is verbeterd en ondersteunt nu 4K bij 30P en Full-HD 120-fps high-speed filmopnamen. Tot slot is de “Pro Capture”-functie toegevoegd, die ervoor zorgt dat er bij een situatie met veel beweging op precies het juiste moment een opname wordt gemaakt.

Prijzen en beoordelingen Olympus Tough TG-5

De goedkoopste Olympus Tough TG-5 kost op dit moment (los) € 429,00. Kijk in het Olympus Tough TG-5 prijzenoverzicht voor actuele Olympus Tough TG-5 aanbiedingen. Er is geen beoordeling van de Olympus Tough TG-5 voorhanden.

Specificaties Olympus Tough TG-5

Olympus Tough TG-5
Aankondiging2017
Verkoopstart0000
Design
Kleuren

Gewicht
Afmetingen113,0 x 66,0 x 31,9 mm
SubtypeCamera
Waterdicht
Camera
Resolutie12,0 megapixel
Zoomrange25 - 100 mm
Zoom4x
Groothoek
Stabilisatie
Videokwaliteit3840 x 2160 (4K) @ 30 fps
Scherm
Scherm3,0"
Touchscreen
Geheugen
MediumSD
Connectiviteit
WiFi
Bluetooth
NFC
GPS
VerbindingmicroUSB
Door PortableGear te gebruiken, ga je akkoord met het gebruik van cookies voor analyse, persoonlijke inhoud en advertenties. Klik hier voor meer informatie.
x akkoord