Interessant:

Weg vrij voor Linux mobiele telefoontjes

nieuws 12 juni 2007 om 11:58

De komst van mobiele telefoons die draaien op het Linux-platform is een stapje dichterbij, met de lancering van de Linux Phone Standard. Het Linux Phone Standards-Forum (kortweg LiPS) heeft de eerste specificaties voor mobieltjes vrijgegeven, hiermee kunnen softwaremakers mobiele applicaties voor Linux-mobieltjes schrijven.

LiPS heeft specificaties gepresenteerd voor een adresboek en algemene richtlijnen voor het schrijven van mobiele Linux-software. Hiermee kunnen softwareschrijvers en telefoonfabrikanten hun producten compatible maken, zodat mobiele bellers de garantie hebben dat alles naar behoren werkt. LiPS heeft sinds 2005 gewerkt aan de specificaties.

Gaandeweg worden er meer specificaties gepresenteerd, zoals specificaties voor instant messaging, gebruikersinterface en ondersteuning voor multimedia.

Er zijn momenteel al Linux-mobieltjes verkrijgbaar, de meeste hiervan worden verkocht in China en Japan. LiPS hoopt met zijn specificaties dat ook andere delen van de wereld overstappen op Linux-mobieltjes. Volgens schattingen van ABI Research zullen er in 2012 wereldwijd 200 miljoen Linux-mobieltjes in gebruik zijn.

Webwereld