Interessant:

Lekken Windows Mobile laten telefoons crashen

nieuws 1 februari 2007 om 18:27

De mediaspeler en browser van Windows Mobile bevatten gevaarlijke lekken, beide lekken kunnen ervoor zorgen dat smartphones vastlopen. De lekken vormen alleen een gevaar als hackers er daadwerkelijk in slagen om gevaarlijke software op de smartphone te installeren.

ICT-beveiligingsexpert Trend Micro ontdekte de lekken. Via het lek in de Windows Mobile Mediaspeler, kunnen kwaadaardige fotobestanden worden gedownload. Deze geïnfecteerde bestanden kunnen er op hun beurt zorgen dat mobiele telefoons crashen.

Via het lek in de Windows Mobile Browser kunnen kwaadwillenden een zogenaamde Denial of Service-aanval uitvoeren. Hierdoor wordt het toestel volledig onbruikbaar voor de eigenaar.

Microsoft is door Trend Micro op de hoogte gesteld van de lekken, beveiligingsexperts van Microsoft werken aan een oplossing.

Trend Micro noemt het risico van de huidige lekken en fouten in mobiele software laag. Wel ziet het bedrijf dat de mobiele besturingssystemen Symbian en Windows Mobile steeds vaker het doelwit zijn van hackers.

Webwereld