Interessant:

T-Mobile verbindt Nintendo DS gamers met elkaar

nieuws 4 januari 2006 om 21:17

Nintendo is geen nieuwkomer op de markt voor mobiele games, al jaren is de Game Boy de populairste draagbare game console. Nintendo is echter niet alleen goed in het produceren van consoles, men bedenkt ook game hits als Super Mario Brothers en Kart Racer. Nintendo gaat met T-Mobile samenwerken, op het gebied van draadloze internetverbindingen.

De nieuwste draagbare game console is de Nintendo DS. De Nintendo DS beschikt over de mogelijkheid om draadloos verbinding te maken met internet, via WiFi. Mobiele operator T-Mobile heeft een groot Nederlands netwerk van WiFi hotspots, deze hotspots zorgen ervoor dat apparaten in de omgeving verbinding kunnen maken met internet.

Door met T-Mobile samen te werken kunnen Nintendo DS bezitters bijna overal in Nederland draadloos internetten. Het gebruik van T-Mobile hotspots is gratis voor eigenaren van de Nintendo DS, Nintendo gaat hiervoor een contract aan met T-Mobile.

Momenteel zijn er twee spelletjes geschikt om te spelen via een WiFi verbinding, dit moeten er veel meer worden in de toekomst.

nu.nl