Interessant:

Meer dan 50 nieuwe Symbian GSM virussen ontdekt

nieuws 21 april 2005 om 19:28

De tijd dat virussen voor mobieltjes werden afgedaan als incidenten is officieel voorbij. Symbian virus-specialist SimWorks heeft maar liefst 52 verschillende Symbian virussen ontdekt, die tot nu toe onbekend waren. Het is wachten op de eerste infecties.

Symbian is het meest gebruikte platform voor mobiele telefoons, onder andere Nokia en Motorola maken gebruik van Symbian software.

SimWorks ontdekte dat de 52 nieuwe virussen zich vermomd hebben als bekende applicaties voor Symbian phones. Het gaat hierbij om virussen en trojans die zich voordoen als BitStorm, BugMe!, Cosmic Fighter, 3D MotoRacer en SplashID. De 52 nieuwe virussen zijn afgeleid van de veelvoorkomende Cabir en Locknut trojans.

Volgens SimWorks zijn de nieuwe virussen allen uniek, ondanks dat ze allemaal afstammen van bekende virussen. Het is dan ook erg lastig om geïnfecteerde mobieltjes virusvrij te krijgen.

De 52 nieuwe virussen richten zich op alle mobieltjes die draaien op het Symbian 60 Series platform. Het gaat hierbij om de Nokia 3650, 6600 en 6630. Ook de Motorola A925 en A100 en de Sony Ericsson P900 en P910 zijn erg kwetsbaar voor de virussen.

Cellular News