Interessant:

Mozilla ontwikkelt mobiele browser voor handhelds

nieuws 9 december 2004 om 23:34

Softwaremaker Mozilla, bekend van zijn browser, gaat een mobiele versie van zijn browser ontwikkelen. De mobiele browser van Mozilla zal Minimo heten, een samenvoeging van Mini en Mozilla. De concurrentie is zwaar op deze markt.

Een internetbrowser is een onmisbaar stukje software, waarmee toegang verkregen tot internetpagina's.

Microsoft's Internet Explorer ondervindt momenteel concurrentie van de Firefox. Steeds meer eigenaren van handhelds en smartphones maken gebruik van de mobiele Firefox browser, van Opera.

Mozilla krijgt het echter zwaar op de markt voor mobiele browsers. Smartphones en handhelds worden namelijk door de fabriek van software voorzien. De gemiddelde gebruiker is niet in staat deze software te wijzigen. Mozilla moet fabrikanten ervan overtuigen hun browser op hun apparatuur te installeren. Er zijn al twee fabrikanten die hebben toegezegd de mobiele browser van Mozilla te zullen gaan gebruiken.

Naar verwachting zal de eerste volledige versie van een mobiele Mozilla versie in januari 2005 gepresenteerd worden. Momenteel verkeert de ontwikkeling van de mobiele Mozilla browser in een testfase, een zogenaamde bčtaperiode.

ZDNet