Interessant:

Olight M2R Warrior tactische zaklamp

test 29 november 2017 om 14:57

Olight brengt met de M2R Warrior een zaklamp, met maar liefst zeven verschillende lichtstanden, op de markt. Handig is dat je de zaklamp draadloos kan laden. PortableGear bekeek de M2R Warrior nader.

De nieuwe Olight M2R Warrior oplaadbare zaklamp biedt zeven verschillende lichtstanden: maanstand, vier reguliere standen, turbo-stand en knipperstand. De M2R heeft een maximale output van 1500 lumen met een bereik van 208 meter. Het is de eerste zaklamp ter wereld met een ingebouwde functie voor draadloos laden. Hiertoe klik je de bijgeleverde magnetische laadpoort achterop de zaklamp. Het voordeel hiervan is dat je heel gemakkelijk de oplader aan de zaklamp kan bevestigen. Nadeel is dat je een aparte oplaadkabel nodig hebt en bij je moet hebben om op te laden. 

Olight M2R Warrior
Olight M2R Warrior

De leveringsomvang van de Olight M2R Warrior is uitstekend. In de nette doos, tref je de zaklamp aan, de oplader, een bevestigingskoord en een opbergtasje. Tevens tref je een beknopte doch duidelijke handleiding aan in meerdere talen. Olight raadt aan om de zaklamp voor het eerste gebruik volledig op te laden.

Bijzonder is dat de M2R een standaard en een tactische interface heeft. Met de knop op de achterkant schakel je de tactische lichtmodi in, dat zijn de extreem felle turbo-modus of de stroboscoop-modus. Deze knop is gemaakt van metaal en daardoor extra duurzaam. De knop is makkelijk in te drukken, ook met handschoenen aan of met verkleumde handen. De knop maakt ook nauwelijks geluid. Met de knop aan de zijkant bedien je de vijf reguliere standen.

Olight M2R - Draadloos laden
Olight M2R - Draadloos laden

In de meest energiezuinige stand heeft de lamp een brandtijd van maar liefst 25 dagen. Hierdoor ben je ook tijdens trektochten dagenlang voorzien van voldoende licht. De overige standen hebben een gebruiksduur van tussen de 2 en 70 uur. De zaklamp is ten slotte waterdicht zodat je hem zonder probleem buiten gebruikt.

De M2R Warrior is een indrukwekkende zaklamp in een stevige en compacte behuizing. De lichteigenschappen zijn uitstekend en de leveringsomvang is met draagkoord en opbergtasje omvangrijk. Het draadloos opladen heeft voor- en nadelen. Wij hadden liever toch een micro-USB oplaadpoort gezien. Enig gemis is een batterij-indicator om aan te geven hoeveel energie de batterij nog heeft.

De Olight M2R Warrior is verkrijgbaar voor een adviesprijs van € 119,95. De garantie op de zaklamp bedraagt vijf jaar.

portablegear.nl