Interessant:

Samsung app vergroot verkeersveiligheid

nieuws 15 mei 2017 om 11:39

Samsung lanceert de In-Traffic Reply app, die binnenkomende berichten, tijdens het autorijden, automatisch beantwoordt met geestige video’s of een standaardboodschap. Daarmee speelt de app in op de sociale druk die een derde van de Nederlanders voelt om direct te antwoorden op berichten en oproepen, ook als zij achter het stuur zitten.

In-Traffic Reply reageert op inkomende berichten en oproepen wanneer je aan het verkeer deelneemt. Ook zet de app alle notificaties tijdelijk stil, maar zie je wel precies wat je hebt gemist als je achter het stuur vandaan komt. Zo blijf je sociaal én houd je je aandacht op de weg. De app antwoordt alleen naar contactpersonen en stuurt maximaal één reply per persoon per rit, zodat zij weten dat je aan het verkeer deelneemt. Hierdoor verdwijnt het gevoel verder te moeten typen. Om gesprekken met meerdere personen niet te storen, werkt In-Traffic Reply niet in groepsgesprekken op WhatsApp of Messenger.

Samsung In-Traffic app
Samsung In-Traffic app

“Na het succes van Beat the Street, waarbij wij middelbare scholieren via VR bewust maken van de gevaren in het verkeer, pakken wij nu de oorzaak van veel onveilige verkeerssituaties aan”, zegt Menno van den Berg, Vice President Mobile van Samsung Benelux. “Met In-Traffic Reply nemen we het voortouw om het verkeer veiliger te maken. Met de app verminderen we de verleiding de smartphone te pakken terwijl je achter het stuur zit, omdat de app grappige video’s of antwoorden verzendt. Zo weten contactpersonen dat je je in het verkeer begeeft en op dat moment niet kunt antwoorden en kan iedereen zijn aandacht ongestoord bij de weg houden.”

In-Traffic Reply is onderdeel van Samsungs ‘Stuur vast, smartphone los’-campagne. In-Traffic Reply is nu gratis te downloaden in de Google Play Store. De app is ontwikkeld en geproduceerd door Cheil Amsterdam. Het initiatief wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur & Milieu, Veilig Verkeer Nederland, ANWB, De Fietsersbond, Flitsmeister, RAI Vereniging, Team Alert, Nederland ICT en de Hogeschool van Utrecht.

Een op de drie Nederlandse verkeersdeelnemers gebruikt zijn smartphone weleens niet-handsfree. Zij voelen sociale druk om direct te antwoorden op berichten en notificaties, blijkt uit onderzoek. Vooral appen in het verkeer is populair (31%). Bijna een kwart van de automobilisten (23,6%) en ruim een derde van de fietsers (34,4%) belt weleens niet-handsfree onderweg. Voor fietsers is er een handheld-belverbod in de maak.

portablegear.nl