Interessant:

3 maanden met de Samsung Galaxy S7 edge

test 15 augustus 2016 om 10:23

Als opvolger van de Galaxy S6 edge komt Samsung nu met de S7 edge. De recensies van de Galaxy S7 waren lovend. PortableGear testte de Galaxy S7 edge drie maanden lang om te kijken hoe het toestel zich in de praktijk houdt.

Één van de meest opvallende aspecten van de S7 edge is de gebogen rand aan de zijkanten van het scherm. Maar de binnenkant van deze telefoon is net zo interessant als de buitenkant, met een krachtige Octa-Core processor, een 5,5 inch AMOLED display en een 12 megapixel camera.

Design

De Samsung Galaxy S7 edge is strak ontworpen en goed afgewerkt. Het beeldscherm en de achterzijde zijn gemaakt van stevig glas, de randen zijn gemaakt van metaal. Vergeleken met zijn voorganger, de S6 edge, zijn de randen en de hoeken meer afgerond, en de camera steekt een stuk minder ver uit. Als de telefoon plat op tafel ligt, valt de uitstekende camera nauwelijks op. Onder het scherm zit een home knop, die is uitgerust met een razendsnelle vingerafdruksensor. Rechts daarvan zit een terug-knop en aan de linkerkant van de home knop is een multitask knop te vinden. Aan de onderzijde zijn een koptelefoon poort, een micro usb poor en een matige speaker te vinden. Deze poorten zijn niet met een klepje afgesloten, maar toch is de S7 edge IP68 gecertificeerd en daarmee stofvrij en waterdicht.

Samsung Galaxy S7 edge

Beeldscherm

Het 5,5 inch beeldscherm is van hoogwaardige kwaliteit, met aan beide zijdes een edge, het scherm is dus gebogen. Dit ziet er niet alleen exclusief uit, het biedt ook een aantal extra functies. Als je bijvoorbeeld over de edge rand een veegbeweging maakt komt er een edge-venster naar boven. Dit is een soort extra menu en je kan hier verschillende functies instellen. Zo kan je snelle toegang krijgen tot apps, het laatste nieuws lezen of snel je favoriete contacten selecteren. Het AMOLED display zorgt er ook voor dat je kan kiezen voor een Always On Display, het scherm is dus altijd aan en laat dan de tijd en eventuele meldingen zien. Deze functie gebruikt nauwelijks energie omdat de zwarte pixels eigenlijk uit staan. Zo kan je dus ook batterij besparen door te kiezen voor een zwarte achtergrond.

Camera

Eén van de veranderingen in vergelijking met de S6 (edge) is dat de camera minder uitsteekt. De telefooon ligt nu platter op tafel en ligt fijner in de hand. De camera zelf werkt uitstekend, de autofocus is snel en de sluitertijd is kort, hierdoor kan je snel foto's maken. De video-functie werkt ook goed, de focus is tijdens het filmen is net zo snel als tijdens het maken van een foto, dit zorgt voor mooie beelden. Er zijn ook extra camera functies, zoals filmen in slow-motion. Omdat de camera veel beelden per seconde maakt ziet de slow-motion er professioneel en niet schokkerig uit. De camera doet het ook onder water prima.

Hardware

De Samsung Galaxy S7 is uitgerust met Samsung's eigen Exynoss 8890 octa core processor. Waar de S7 met een 3000mAh batterij komt heeft de S7 edge een batterij van maar liefst 3600 mAh, de telefoon houdt het dus gemakkelijk een dag vol, maar vaak langer. De S7 edge komt 4 GB RAM en de GPU is volgens Samsung tot 64% sneller dan zijn voorganger. Deze combinatie zorgt voor vloeiende prestaties. Op S7 edge kan je makkelijk een spelletje spelen, en ook voor de zwaardere games is deze telefoon geschikt. Een nadeel van het vele glas is dat het bij intensief gebruik heet kan worden, en ook tijdens het snelladen wordt de S7 warm. De speaker van de S7 edge laat helaas veel te wensen over, het geluid klinkt schel. Dit komt waarschijnlijk vooral doordat de telefoon waterdicht is.

Samsung Galaxy S7 edge

Software

De huidige Android versie op de S7 edge is 6.0.1 Marshmallow, en komt met een vereenvoudigde versie van TouchWiz, waardoor de software niet zo haperig is als bij vorige versies het geval was. De software is versimpeld en de meeste overbodige apps zijn verwijderd, wel komt de telefoon nu met een aantal voor-geinstalleerde Microsoft Apss. De software van de Samsung Galaxy S7 edge is geoptimaliseerd voor de edge functie. Er zijn extra edge menus aanwezig en je kan zelfs speciale edge apps downloaden. Ook is er de mogelijkheid om twee apps tegelijk te gebruiken, je draait dan twee apps naast elkaar, waardoor multitasken nog makkelijker wordt. Als je wat verder zoekt kan je ook verschillende thema's downloaden, waardoor de apps nieuwe icoontjes krijgen en je er passende kleuren en achtergronden bij krijgt.

Conclusie

Na 3 maanden de Galaxy S7 edge gebruik is de conclusie eenvoudig. De S7 edge stelt ook na enkele maanden gebruik niet teleur. De Samsung Galaxy S7 edge blijft de beste telefoon op de markt. De telefoon is niet de goedkoopste, maar als je het budget hebt is de S7 edge zeker een aanrader. De telefoon springt in het oog met het vernieuwde design en heeft een aantal extra functies. De edge ziet er mooi uit, ligt fijn in de hand en werkt goed. Ook heeft de S7 edge een goede vingerafdruksensor, één van de beste smartphone camera's van dit moment en is daarnaast ook nog stof- en waterdicht. Een nadeel van de telefoon is dat de speaker matig is en de telefoon best snel warm wordt. Met een helder display, grote batterij en het IP68 certificaat is de telefoon zeer geschikt voor een dagje aan het strand of bij het zwembad.

portablegear.nl