Interessant:

Honor 5C komt naar Nederland voor 199 euro

nieuws 20 juni 2016 om 15:59

De Honor 5C gaat in Nederland 199 euro kosten. Dat maakte Huawei zojuist bekend in een persconferentie op Facebook. De Honor 5C is vergelijkbaar met de Huawei P9, maar dan met een chique metalen behuizing.

De Honor 5C is een krachtige midrange smartphone met een Kirin 650 processor, 2GB RAM, 16 GB opslaggeheugen en Android 6.0. Het toestel heeft plek voor een tweede simkaart. Deze plek kan ook gebruikt worden om een microSD-geheugenkaartje te plaatsen. Het toestel oogt fraai en voelt chique aan door de volledig metalen behuizing. Het 5,2 inch scherm is haarscherp dankzij de Full HD resolutie van 1.080 x 1.920 pixels. De hoofdcamera heeft een resolutie van 13 megapixel en de selfiecamera 5 megapixel. De vingerafdruksensor die in de Chinese versie wel aanwezig is, ontbreekt op de Europese modellen.

Honor 5C - Goud, zilver en grijs
Honor 5C - Goud, zilver en grijs

De Honor 5C lijkt erg op de enkele tientjes duurdere Honor 5X. Deze is ook van metaal en biedt grotendeels gelijke specificaties. Op de Honor 5X tref je echter een prima vingerafdruksensor. De Honor 5C heeft ook wel gelijkenissen met de duurdere Huawei P9 Lite, die dan weer niet voorzien is van een metalen behuizing.

De Honor 5C is in China al enkele maanden op de markt. Een release voor de Europese markt bleef tot op nu uit. Het toestel is per direct verkrijgbaar in VMALL, de eigen webwinkel van Honor. Binnenkort ligt het toestel ook in de Nederlandse winkels. De Honor 5C is verkrijgbaar in de kleuren goud, zilver en grijs.

portablegear.nl