Interessant:

Acer Chromebook 14 aangekondigd

nieuws 4 april 2016 om 15:14

Acer introduceert vandaag de Acer Chromebook 14, de eerste Chromebook op de markt met een batterijduur van 14 uur. De aluminium Chromebook 14 heeft een 14-inch scherm en krijgt een adviesprijs van €299.

Update: Acer communiceerde in eerste instantie een adviesprijs van €249. Dit moest echter €299 zijn. De prijs is in dit artikel aangepast.

De Acer Chromebook 14 is de eerste Acer Chromebook met een 14-inch scherm. Het scherm is 20 procent groter dan de 11-inch modellen, zodat je veel meer schermruimte hebt. Het display is voorzien van IPS-technologie en wordt geleverd in een Full HD (1920 x 1080) of HD (1366x768) resolutie, die zorgen voor helderheid in tekst en afbeeldingen en een brede kijkhoek tot 170 graden.

 

Acer Chromebook 14
Acer Chromebook 14

Videoconferenties en videobellen is mogelijk dankzij de Acer Chromebook 14 720p webcam met 1280 x 720 resolutie en HD audio- en video-opname. De webcam biedt High Dynamic Range beelden, evenals een breed blikveld, zodat meerdere vrienden, studenten, of collega's kunnen worden gezien tijdens de videoconferentie. Het systeem biedt uitstekende audio voor een optimale filmervaring met dubbele stereo luidsprekers en een geďntegreerde digitale microfoon.

De Acer Chromebook 14 is de eerste Chromebook die een batterijduur van maximaal 14 uur biedt. Dit geldt alleen voor het HD-scherm. De Full-HD uitvoering houdt het 12 uur uit. De Acer Chromebook 14 is voorzien van een Intel Celeron quad-core of dual-core processor N3060 met 2 of 4 GB RAM.

Acer Chromebook 14 - Achterzijde
Acer Chromebook 14 - Achterzijde

De Chromebook 14 is slechts 17 mm dik en weegt maar 1,55 kg. Handig zijn de twee USB 3.1-poorten om te kunnen profiteren van extra overdrachtsnelheid van aangesloten randapparatuur. Het apparaat kan worden gebruikt om HD-video en audio te delen op een extern beeldscherm via de HDMI-poort. De Chromebook kan ook via Bluetooth 4.2 met randapparatuur worden verbonden.

"Met zijn zeer lange gebruiksduur van maximaal 14 uur, speelt de Acer Chromebook 14 een belangrijk rol in Acer's bekroonde Chromebook-lijn," aldus Jerry Kao, president van de Acer Notebook Business Group. "Klanten hebben een breed scala van behoeften gericht op de batterijduur, grootte, prestaties en functies, daarom is het assortiment van Acer Chromebooks opnieuw uitgebreid om ervoor te zorgen dat klanten precies krijgen wat ze graag willen. De Chromebook 14 is een uitstekende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een stijlvol Chromebook met een groot scherm en een lange gebruiksduur voor een aantrekkelijke prijs."

De Chromebook 14 is beschikbaar in april vanaf € 299, afhankelijk van de uitvoering.

portablegear.nl