Interessant:

Placemat in snackbar beperkt mobiel gebruik

nieuws 21 maart 2016 om 13:03

Om mensen te motiveren tijdens het friet eten persoonlijke gesprekken te voeren in plaats van de hele tijd op de mobiele telefoon te staren, heeft een snackbar in Best een speciale placemat bedacht.

De eigenaar van de snackbar wilde graag dat mensen weer met elkaar praten in plaats van de hele tijd op de telefoon te zitten te kijken. Daartoe introduceerde hij speciale placemets, waarop de klanten worden uitgenodigd om de telefoons op op te stapelen. Op de placement staat verder de uitnodiging 'Kies een onderwerp en ontdek hoe leuk een livegesprek is'.

Vervolgens kunnen de bezoekers van de snackbar op de placemat kiezen uit verschillende vragen om een gesprek mee te beginnen, zoals 'Deel je meest gênante moment' of 'Zou je liever altijd naar knoflook willen ruiken of één vinger naar keuze willen missen?' De snackbar in Best noemt de speciale placemats 'Placemets' - een verwijzing naar het meest verkochte product in de snackbar, een patatje met. De snackbarhouder legt de placemats alleen neer bij groepen, niet bij mensen die in hun eentje een frietje komen nuttigen.

Algemeen Dagblad