Interessant:

Samsung Galaxy S7 kost 255 dollar om te maken

nieuws 18 maart 2016 om 16:54

De Samsung Galaxy S7 kost minstens 255 dollar (ongeveer 230 euro) om te maken: dat is de prijs van alle componenten in Samsungs nieuwe vlaggenschipmodel. Daarmee zijn de fabricagekosten ongeveer even hoog als van de Galaxy S5 uit 2014.

Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau IHS. De prijs van 255 dollar zijn de kosten voor de hardware-componenten van de Galaxy S7 plus 5 dollar voor de uiteindelijk assemblage van het toestel. Kosten voor softwareontwikkleing, marketing en distributie heeft IHS niet meegerekend. De Galaxy S7 is in Nederland te koop voor een adviesprijs van 699 euro. Volgens IHS zijn de fabricagekosten ongeveer even hoog als van de Galaxy S5 uit 2014. Samsung heeft nog niet gereageerd op de ondervindingen van IHS.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Samsung heeft bij de ontwikkeling van de Galaxy S7-serie goed geluisterd naar de kritiek op de voorgaande Galaxy S6. Zo zijn de toestellen nu wel weer voorzien van een waterdichte behuizing en een microSD-kaartslot. Daarnaast kan je rekenen op een betere camera, een krachtigere processor, nieuwe softwaretoepassingen en hogere datasnelheden.

Verder lezen...

Samsung Galaxy S7 vs. Galaxy S6: verschil (specs)

re/code