Interessant:

Facebook Lite heeft 100 miljoen gebruikers

nieuws 11 maart 2016 om 13:23

De Facebook Lite-app, een app die is geoptimaliseerd voor low-end Android-smartphones op opkomende markten, heeft inmiddels meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd.

De Facebook Lite-app is exclusief beschikbaar voor Android, verbruikt minder data dan de reguliere Facebook-app en werkt goed met alle netwerken. De applicatie, die in juni 2015 werd gelanceerd, is speciaal ontwikkeld voor opkomende markten waar nog veelal goedkope featurephones en oudere, goedkopere Android-smartphones worden gebruikt en waar de snelheid van internet nog niet heel hoog is. De Facebook Lite-app neemt slechts 1MB geheugen in beslag, waar de volledige Facebook-app 42MB nodig heeft. 

Facebook Lite-app
Facebook Lite-app

Facebook maakt nu bekend dat de Lite-app wereldwijd inmiddels 100 miljoen gebruikers heeft. De app is beschikbaar in 150 landen en is het populairst in India, Brazilië, Mexico, Indonesië en de Filipijnen. 

Uit onderzoek blijkt overigens dat Facebook één van de apps is die veel energie vergt van de batterij van je smartphone. De batterij van je Android-smartphone kan tot 20 procent langer mee als je de Facebook- en Facebook Messenger-apps van je telefoon verwijdert en in plaats daarvan de mobiele Facebook-website gebruikt.

Cnet