Interessant:

Virus legt site internationale MP3 waakhond lam

nieuws 24 maart 2004 om 23:10

Slechts daags nadat de internationale MP3 waakhond het slachtoffer werd van een felle DDos-aanval op zijn site, spant de RIAA 532 nieuwe anti-KaZaA rechtszaken aan. Ditmaal gaat het voornamelijk om studenten.

In de toekomst wil deze Amerikaanse organisatie maandelijks minimaal 530 nieuwe zaken beginnen. Volgens de RIAA sharden de gedagvaarde studenten gemiddeld 837 muziekbestanden per persoon, via onder andere KaZaA. In totaal zijn er studenten van 21 verschillende Amerikaanse universiteiten aangeklaagd. In totaal gaat het om 89 studenten. De overige 443 aangeklaagden zijn allen particulieren.

Het kost de RIAA erg veel moeite om de identiteit van de MP3 uploaders te achterhalen, internetproviders zijn namelijk niet verplicht de gegevens van hun klanten af te geven. Het enige wat de RIAA heeft is een IP adres van de vermeende MP3 uploaders. Eerst moet de RIAA dan ook rechtszaken voeren om de identiteit van de uploaders te achterhalen.

Door de stortvloed aan rechtszaken leek de schrik er goed in te zitten bij de internetters, maar dat ebt nu langzaam weg. Van de in totaal 2.000 aangespannen zaken zijn er slechts 408 zaken geschikt. Hier was gemiddeld 3.500 euro mee gemoeid.

Overigens is de site van de RIAA al sinds 17 maart niet te bereiken door een virus dat het gemunt heeft op de RIAA.

WebWereld