Interessant:

VTech koopt LeapFrog voor 72 miljoen dollar

nieuws 11 februari 2016 om 12:51

Het Amerikaase LeapFrog, bekend als fabrikant van educatief elektronisch speelgoed, wordt overgenomen door haar Chinese concurrent VTech voor een bedrag van 72 miljoen dollar (64 miljoen euro).

LeapFrog is vooral bekend van de LeapPad-toestellen, dat is een serie educatieve handheld-apparaten, waarin kinderen cartridges kunnen plaatsen om games of educatieve spelletjes te spelen. LeapFrog bracht ook verschillende speelgoed baby-telefoons op de markt. VTech, gevestigd in Hong Kong, begeeft zich op precies dezelfde markten als LeapFrog. Met de VTech Storio Max bracht VTech vorig jaar haar eerste Android-kindertablet op de markt.

VTech Storio Max
VTech Storio Max

Met de overname ontstaat een van de grootste bedrijven op het gebied van kindertablets en elektronisch speelgoed voor jonge kinderen. De acquisitie zou zijn vereenvoudigd voor VTech, omdat de resultaten van LeapFrog de laatste tijd tegenvielen. Analisten vinden de overname wel "heel erg logisch" en menen dat "dit samengevoegde bedrijf, met twee sterke merken op het gebied van elektrisch speelgoed voor jonge kinderen, een marktsegment kan controleren en kan concurreren met de Mattels en Habro's van deze wereld. De waarde ligt in de LeapFrog-merknaam."

Mercury News