Interessant:

Fairphone 2 verkrijgbaar bij KPN

nieuws 10 februari 2016 om 09:45

KPN start deze week met de voorverkoop van de Fairphone 2. De Fairphone 2 is een zo duurzaam mogelijke smartphone, waarbij in de hele ontwikkelingsketen is gelet op sociale en ecologische omstandigheden.

De Fairphone 2 bouwt voort op de initiatieven van de eerste Fairphone, zoals het gebruik van tin en tantaal uit conflictvrije mijnen, investering in een welzijnsfonds voor werknemers en verbetering van de recycling van elektronisch afval. Nieuw bij de Fairphone 2 is dat nu ook Fairtrade goud wordt gebruikt.

Tevens nieuw is verder dat steeds meer onderdelen vervangbaar zullen zijn, zoals de camera, de luidspreker, de microfoon en de usb-poort. Door de modulaire architectuur is de smartphone eenvoudig te openen en te repareren, ook door de gebruiker zelf. Daardoor heeft het toestel een veel langere levensduur. De Fairphone 2 is nu ook geschikt voor 4G.

Fairphone 2
Fairphone 2

"Wij zijn verheugd voor de tweede keer de Fairphone via KPN aan klanten aan te bieden om zo de groeiende vraag naar ethisch geproduceerde elektronica te beantwoorden. KPN maakt het mogelijk eerlijke elektronica breder toegankelijk te maken via hun (XL) winkels en online platform", zegt Bas van Abel, CEO van Fairphone.

De eerste Fairphone zag in 2013 het licht en KPN startte met de verkoop ervan begin 2014. KPN is de eerste operator die de Fairphone 2 in Nederland aan consumenten aanbiedt. Het toestel is vanaf nu in de voorverkoop en vanaf 24 februari te koop in combinatie met een KPN-abonnement. De Fairphone 2 kan in de winkel ook los worden gekocht voor een richtprijs van 529 euro.

KPN