Interessant:

Sony Xperia Z5 zonder vingerafdruksensor in de Verenigde Staten

nieuws 8 februari 2016 om 15:18

Sony heeft de Xperia Z5 en de Xperia Z5 Compact nu pas in de Verenigde Staten op de markt gebracht. Opmerkelijk is dat de Amerikaanse modellen het moeten doen zonder vingerafdruksensor.

Sony introduceerde de Xperia Z5 en Xperia Z5 Compact in september 2015 en sinds oktober 2015 zijn de toestellen in Nederland verkrijgbaar. De Xperia Z5 beschikt over een 5,2-inch beeldscherm en komt in de kleuren Graphite Black, White, Gold en Green. De Xperia Z5 Compact, tevens de officiele nieuwe James Bond-smartphone, heeft een 4,6-inch beeldscherm en komt in de kleuren Graphite Black, White, Coral en Lime.

Sony Xperia Z5
Sony Xperia Z5

Beide modellen zijn in Nederland verder uitgerust met een 23-megapixel camera met met supersnelle autofocus van 0,03 seconden en een 5-megapixel frontcamera met SteadyShot. Daarnaast heeft Sony haar nieuwe smartphones voorzien van een 64-bit octa-core, 32GB geheugen (uitbreidbaar met 200GB) en Hi-Res Audio en Digital Noise Cancelling technologie. De toestellen zijn waterdicht en zijn voorzien van een vingerafdruksensor in de power-button. De batterij ondersteunt een snellaadfunctie en Sony belooft een batterijduur tot twee dagen.

De Amerikaanse Xperia Z5-modellen moeten het doen zonder vingerafdruksensor in de hometoets. Het is niet bekend waarom deze ontbreekt. Verder komen ook de Amerikaanse Z5-smartphones nog met Android 5.1 Lollipop in plaats van Android 6.0 Marshmallow.

portablegear.nl