Interessant:

Olympus PEN-F systeemcamera geintroduceerd

nieuws 27 januari 2016 om 10:35

Olympus introduceert de PEN-F, een Micro Four Thirds-systeemcamera met een 5-assig beeldstabilisatiesysteem, 50-megapixel resolutie en een ingebouwde elektronische zoeker met een real-time preview van gemaakte aanpassingen.

Sommige instellingen op de Olympus PEN-F kunnen worden gekozen met de nieuwe Creative Dial die je toegang geeft tot een hele reeks geavanceerde filteropties. Deze metalen knop is een opvallend kenmerk in het stijvolle retro-design. Naast 5-assige beeldstabilisatiesysteem is deze systeemcamera voorzien van een elektronische zoeker met een OLED-dislay. Het 3-inch touchdisplay is verder draai- en kantelbaar, zodat je vanuit alle hoeken fraaie foto's maakt. De vernieuwde 20-megapixel MOS-beeldsensor maakt een langere belichting mogelijk bij lage ISO-waarden, wat zorgt voor minder ruis. De High Res Shot-functie, bekend van de OM-D, maakt foto's met een resolutie van 50-megapixel mogelijk.

Olympus PEN F
Olympus PEN F

Een andere gebruiksvriendelijke functie is Supersonic Wave Filter, die het schoonmaken van lenzen overbodig maakt. Dit wordt bereikt doordat hij ervoor zorgt dat stof dat zich aan de sensor hecht tijdens het verwisselen van een objectief automatisch wordt afgeschud. Tot slot biedt de PEN-F WiFi-ondersteuning, zodat je snel afbeeldingen naar sociale netwerken kan uploaden.

Olympus PEN F
Olympus PEN F

De Olympus PEN-F is vanaf half februari 2016 verkrijgbaar in een zwarte en zilverkleurige uitvoering. De adviesverkoopprijs bedraagt € 1199,- voor alleen de body, € 1399,- voor een kit met het M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42 mm 1-3.5-5.6 EZ Pancake-objectief en € 1499,- voor een kit met het M.ZUIKO DIGITAL 17 mm 1:1.8 objectief.

portablegear.nl


Gerelateerde producten