Interessant:

Foxconn wil Sharp overnemen voor voor 5 miljard euro

nieuws 26 januari 2016 om 15:44

De Taiwanese Foxconn Technology Group wil naar verluidt de Japanse elektronicamaker Sharp Corp. overnemen voor een bedrag van 600 miljard yen, bijna 5 miljard euro.

Dat meldde afgelopen week persbureau Bloomberg op basis van een 'persoon bekend met de materie'. Sharp Corp. zou eind januari beslissen wel of niet op het bod in te gaan. Als de deal doorgaat is het een van de grootste overnames door Foxconn ooit. Foxconn is momenteel vooral bekend als fabrikant van de Apple iPhones. Het bedrijf heeft een discutabel imago wegens vermeende kinderarbeidrellen en een explosie (in 2011) in haar Chinese fabrieken.

Foxconn wilde in 2012 al 522 miljoen euro investeren in aandelen van Sharp, maar toen kon er geen overeenstemming worden bereikt over een nieuw management. De bedrijven zouden echter opnieuw in gesprek zijn nadat het kwakkelende Sharp vorig jaar bij de Japanse overheid nieuwe leningen moest aanvragen.

Foxconn zou geinteresseerd zijn in Sharp omdat het niet meer alleen de focus wil leggen op de assemblage en logistiek van producten. Sharp, een van 's werelds grootste makers van displays voor smartphones en tablets, zou Foxconn nog meer en andere opdrachten kunnen opleveren van onder meer Apple, Amazon en de Chinese smartphone-gigant Xiaomi.

Bloomberg