Interessant:

Integratie WhatsApp en Facebook op komst

nieuws 25 januari 2016 om 11:21

De kans is groot dat data van WhatsApp wordt geintegreerd met Facebook. Gegevens van Facebook worden dan doorgestuurd naar WhatsApp en vice versa. Tot op heden waren de sociale platformen nog gescheiden.

Begin 2014 nam Facebook WhatsApp over voor 19 miljard dollar (bijna 14 miljard euro), wat de zorgen over de privacy van WhatsApp - gezien Facebooks twijfelachtige reputatie op dit gebied - deed toenemen. Een Android-ontwikkelaar ontdekte nu in een beta-versie van WhatsApp een optie waaruit blijkt dat de diensten in de toekomst waarschijnlijk verder worden geintegreerd.

In de beta-versie is het mogelijk om een vakje aan te vinkje waarmee je toestemming geeft aan Facebook om je WhatsApp-data te gebruiken. Gebruikers wordt zelfs geadviseerd om dit vakje aan te vinken, omdat de 'de Facebook-ervaring zou verbeteren'. Er wordt echter niet aangegeven wat dat exact inhoudt.

WhatsApp
WhatsApp

Eind 2014 was er ook ongerustheid over de privacy vanwege de 'blauwe vinkjes'-affaire. Hierbij werd met twee blauwe vinkjes aangegeven of een bericht door de ontvanger was gelezen. De vinkjes zijn inmiddels standaard.

RTL Nieuws