Interessant:

Tatoeage met geintegreerde fitness-tracker

nieuws 1 december 2015 om 12:22

Het Texaanse softwarebedrijf Chaotic Moon zegt een protoype-techniek te hebben ontwikkeld waarmee je je zelf kan voorzien van tijdelijke tatoeages, die beschikken over geintegreerde fitness-trackingfunctionaliteiten.

De tijdelijke 'tatoeages', genaamd Tech Tat, combineren een elektronisch-geleidende inkt met LED-lampjes, sensoren en een mini-controller. De Tech Tat kan overal op je huid worden geplaatst en neemt weinig ruimte in. Volgens Chaotic Moon gaat een Tech Tat tot een jaar mee. Op afbeeldingen ziet de Tech Tat er niet echt praktisch uit, met lampjes en chips die lijken uit te steken.

De biometrische sensoren die geintegreerd zijn in de Tech Tat liggen direct onder je huid. Deze sensoren meten alle zaken waarvoor je normaal een standaard fitnesstracker nodig hebt, zoals temperatuur, bloeddruk, hartslag en stressniveau. Daarnaast is de verzamelde data direct te versturen naar een smartphone dankzij een ingebouwde Bluetooth-chip. De Tech Tat is verder te gebruik als locatie-trackingsysteem.

Chaotic Moon Tech Tat
Chaotic Moon Tech Tat

Het is nog niet duidelijk wanneer de Tech Tats voor het grote publiek beschikbaar komen. Volgens bronnen zullen ze worden verkocht in een kit met meerdere opties en zal de prijs laag zijn.

Daily Mail