Interessant:

Samsung werkt aan flexibele batterij

nieuws 26 oktober 2015 om 14:53

Onder de projectnaam 'Stripe en Band' werkt Samsung aan een nieuwe technologie waarmee flexibele en buigzame batterijen, geschikt voor in wearables, mogelijk worden.

De Samsung Stripe is de benaming voor een flexibele batterij, die slechts 0,3 millimeter dik is, maar wel een grotere energiedichtheid heeft dan reguliere batterijen. Dankzij het flexibele en dunne design is deze batterijtechnologie geschikt voor gebruik in kleding, juwelen en wearables.

Samsung Stripe: flexibele batterij
Samsung Stripe: flexibele batterij

De Samsung Band is een iets dikkere batterij die speciaal is ontworpen voor gebruik op de (pols)banden van smartwatches. Als de de Band wordt toegevoegd aan een smartwatch kan de batterijduur tot 50 procent worden verlengd. Daarnaast is deze flexibele batterij tot 50.000 keer te buigen, en zal ook dan blijven functioneren. De Band en Strip-batterijen moeten in de toekomst een comfortabele smartwatch met een lange accuduur (dat laatste ontbeert op de meeste recente smartwatches) mogelijk maken.

De Strip- en Band-batterijen zijn vooralsnog alleen prototypes. Het is nog niet bekend wanneer de technologie daadwerkelijk in consumentenproducten toegepast kan worden. Samsung werkt ook al lange tijd aan de ontwikkeling van flexibele (AMOLED)-displays.

Cnet.de