Interessant:

HartslagNu App voor snelle reanimatie door burgerhulpverleners

nieuws 21 oktober 2015 om 12:49

Vanaf deze week is de nieuwe HartslagNu App beschikbaar voor alle burgerhulpverleners in Nederland die in het bezit zijn van een smartphone.

De app is vanaf gisteren (dinsdag 20 oktober 2015) beschikbaar voor alle burgerhulpverleners in Nederland. De app is te vinden in de Apple App Store (vanaf iOS 6.0) en de Google Play Store (vanaf Android 2.3.3) onder de naam HartslagNu. Ook als je nog niet aangemeld bent bij HartslagNu is de app te downloaden. Je dient zich dan nog wel eerst te registreren.

De app gebruikt de locatie-informatie van de smartphone om de huidige locatie te bepalen. Deze data wordt naar het HartslagNu systeem gestuurd, waar deze informatie wordt gebruikt om die hulpverleners te alarmeren die ook daadwerkelijk binnen 6 minuten bij een reanimatie-situatie kunnen zijn. Bij een oproep wordt een sms-bericht en een pushbericht (bericht via de app) verzonden. Dit vergroot de kans dat de oproep meteen wordt ontvangen en direct gehoor kan worden gegeven aan de oproep.

HartslagNu-app
HartslagNu-app

Naast alarmering via de app blijft alarmering via een sms-bericht bestaan. Als je de app uitzet (niet verwijderen) word je op dat moment gealarmeerd via een sms-bericht op basis van het opgegeven adres (of adressen). Bij de app wordt gevraagd om 'locatievoorziening' op je smartphone op 'altijd' in te stellen. De toepassing gebruikt niet continu GPS, maar deze dient wel altijd aan te staan.

HartslagNu