Interessant:

Dure SMS-entertainmentdienst Bongo in Nederland

nieuws 22 oktober 2015 om 10:41

Het Australische bedrijf Crowd Mobile biedt nu ook zijn 'sms-entertainmentservice' Bongo aan in Nederland. Bongo is een dienst die je per sms alles kan vragen: dit kost echter wel drie euro (!) per sms'je.

Wie een sms'je stuurt naar Bongo via 7070, krijgt binnen enkele minuten een antwoord. Je kan Bongo (omschreven als een "brutale, grappige en superintelligente aap") alles vragen: van treintijden, weetjes en weersvoorspellingen tot en met liefdesvragen. Een sms'je sturen aan Bongo kost maar liefst drie euro.

De populairste vragen die aan Bongo worden gesteld, zijn de zogenaamde 'ego-vragen' waarbij je je volledige naam en woonplaats sms't. Bongo stuurt je dan binnen een paar minuten terug wat hij allemaal over je weet. Op de tweede plaats staan 'liefdesvragen'. Dat zijn vragen over relaties of over wie verliefd op je is. Andere populaire vragen zijn: "Wanneer zal ik trouwen?", "Hoeveel kinderen zal ik hebben?" of vragen over wat Bongo weet over de gebruikers, zoals met welke vrienden ze uitgaan, op welke school ze zitten enzovoort. Bongo werkt dankzij een groot aantal intelligente researchers en geraffineerde software met een enorme database. 

Bongo: drie euro per sms'je
Bongo: drie euro per sms

Bongo beantwoordt wereldwijd zo'n achthonderdduizend vragen per maand en is beschikbaar in 29 landen en 23 talen, waaronder nu dus ook Nederland en België (zowel Frans- als Nederlandstalig). Mocht je van de dienst gebruikmaken, houdt dan wel in de gaten dat de kosten met drie euro per sms'je flink kunnen oplopen.

portablegear.nl