Interessant:

Tinder gaat naar de beurs

nieuws 19 oktober 2015 om 11:40

Match Group, het moederbedrijf achter de populaire dating-app Tinder, gaat binnenkort naar de beurs. Het bedrijf heeft een verzoek ingediend om een notering te krijgen aan de NASDAQ-index, de Amerikaanse technologiebeurs.

Match Group, dat weer in handen is van van mediabedrijf IAC/InterActiveCorp, omvat naast Tinder ook verschillende andere (vooral in de Verenigde Staten populaire) dating-apps als Match.com en OkCupid. Het bedrijf had in 2014 een winst van 148,4 milljoen dollar (130 miljoen euro) op een omzet van 888,3 miljoen dollar (781 miljoen euro). Met de beursgang hoopt het bedrijf 100 miljoen dollar (88 miljoen euro) op te halen.

De afsplitsing van Match Group van IAC was verwacht, want de datingsites werden eerder al samengevoegd tot een aparte onderneming. Het bedrijf ziet dat momenteel het overgrote deel van haar gebruikers afkomstig is van mobiele apparaten, vooral dankzij de populariteit van Tinder. Maar liefst 86 procent van de nieuwe registraties in de eerste helft van dit jaar kwam via een mobiel apparaat.

Tinder op Apple Watch
Tinder op Apple Watch

IAC naam eerder dit jaar ook de Canadese internetdatingservice PlentyofFish, nu ook onderdeel van Match Group, over voor 575 miljoen dollar (505 miljoen euro). Het bedrijf zegt daarmee 20 procent van de datingservices op internet in handen te hebben. Wereldwijd is Match Group in bezit van 45 verschillende merken, verdeeld over 190 landen en 38 talen. Het bedrijf zegt dat het maandelijks 59 miljoen actieve gebruikers heeft en 4,7 miljoen betalende gebruikers.

Bloomberg