Interessant:

BlackBerry Priv vanaf 6 november beschikbaar in Engeland

nieuws 19 oktober 2015 om 10:04

De BlackBerry Priv, de eerste BlackBerry-smartphone met het Android-besturingssysteem, is vanaf 6 november te koop in Groot-Brittanië. Het is nog niet bekend wanneer het toestel in Nederland verschijnt.

De BlackBerry Priv is in Groot-Brittanië inmiddels voor te bestellen bij Carphone Warehouse. Een simlockvrij toestel zonder abonnement kost £ 579,99 (ongeveer 789 euro). Vanaf 6 november is de Priv officieel in Groot-Brittanië verkrijgbaar. Carphone Warehouse heeft verder enkele van de, al eerder uitgelekte, specificaties van de Priv officieel bevestigd. Het toestel is voorzien van een gebogen ('dual curved') 5,4-inch display en een uitschuifbaar qwerty-toetsenbord.

BlackBerry Priv
BlackBerry Priv

Daarnaast beschikt de Prive over een hexa-core Qualcomm Snapdragon 808-processor met 3GB RAM en 32GB geheugen, dat via microSD uitbreidbaar is tot 2TB. Het toestel draait op Google's Android 5.1.1 Lollipop, dat BlackBerry heeft voorzien van haar eigen beveilingsfunctionaliteiten voor enterprise-gebruikers. Verder krijg je de beschikking over een 3.140 mAh batterij, een 18-megapixel hoofdcamera en een 2-megapixel frontcamera.

Het is nog niet bekend wanneer de BlackBerry Priv officieel in Nederland en België verschijnt.

The Inquirer