Interessant:

Toshiba introduceert dynaPad

nieuws 15 oktober 2015 om 13:36

Toshiba introduceert de dynaPad, een 12-inch tablet met Windows 10 en stylus die speciaal is bedoeld om zo natuurlijk mogelijk op te schrijven.

De Toshiba dynaPad is speciaal ontworpen om het natuurlijke, comfortabele gevoel van schrijven met pen en papier na te bootsen. Om dit mogelijk te maken, wordt een WACOM Active Electro-Static (AES)-stylus meegeleverd, die zich niet alleen onderscheidt door zijn positienauwkeurigheid, maar ook door zijn vermogen de tilthoek van de pen te herkennen, hoe scherp of gering deze ook is. Hierdoor kan je je natuurlijke schrijfstijl behouden, terwijl je aantekeningen maakt, documenten van commentaar voorziet, krabbelt of tekent, zonder aan detail en precisie te hoeven inleveren. Onbedoelde uitglijders worden genegeerd dankzij de "palmrest rejection"-functie op de display van de tablet.

Toshiba dynaPad
Toshiba dynaPad

In de tabletmodus is de 12-inch dynaPad slechts 6,9 millimeter dik en weegt het slechts 549 gram. Door het dunne en lichte full-size toetsenbord aan de tablet vast te klikken, is de dynaPad om te toveren tot een mobiele PC, zodat er optimaal gebruikgemaakt kan worden van de functionaliteit van Microsoft Office. Met de vooraf geļnstalleerde bundel Toshiba Tru-applicaties, waaronder TruNote, TruCapture, TruRecorder, TruNote Clipper en TruNote Share, kan je je aantekeningen, foto's en bestanden op eenvoudige wijze verzamelen, ordenen en delen. De dynaPad is geschikt voor zowel rechts- als linkshandige gebruikers: apps als TruNote passen zich moeiteloos aan beide soorten aan, waardoor de normale schrijfstijl behouden blijft. Het meegeleverde toetsenbord, ook te gebruiken als beschermhoes, is via magneten gekoppeld aan de tablet.

De Toshiba dynaPad is leverbaar in het eerste kwartaal van 2016. De adviesprijs is op dit moment nog niet bekend.

portablegear.nl