Interessant:

Canon EOS M10 systeemcamera onthuld

nieuws 14 oktober 2015 om 10:04

Canon heeft haar nieuwe compacte systeemcamera onthuld, de EOS M10. Dit model beschikt onder meer over een 180 graden verstelbaar touchscreen en WiFi-support.

De Canon EOS M10 is het derde model in Canon's serie EOS-systeemcamera's, na de EOS M en de EOS M3. De M10 heeft een 180 graden verstelbaar 3-inch touchscreen. Als je dit scherm de maximale 180 graden omhoog kantelt, start automatisch de Self Portrait Mode om selfies van hoge kwaliteit te maken. Met de ingebouwde WiFi-functies zijn foto's en video's rechtstreeks vanaf de de EOS M10 te kopiėren en te delen naar cloud services. Dynamic NFC zorgt voor snelle connectiviteit met smartphones.

Canon EOS M10
Canon EOS M10

De DIGIC 6-beeldprocessor van de EOS M10 registreert zo veel mogelijk invallend licht en reduceert ruis, de 18-megapixel APS-C-sensor zorgt ervoor dat je foto's met natuurlijke kleuren en heldere details vastlegt. Dankzij de Hybrid CMOS AF II-technologie en een 49-punts AF-systeem kan je de EOS M10 onmiddellijk scherpstellen en zijn videoclips te maken met een constante scherpstelling. Bij gebruik in combinatie met compatibele lenzen zorgt Dynamic IS voor correctie van cameratrillingen en zijn onderweg trillingvrije filmopnamen te maken. Daarnaast kan je rekenen op een Full HD-videorecorder en een RAW-opnamemodus. Met de Creative Assist Mode zijn minder ervaren fotografen direct in staat om fotofuncties te gebruiken. Ervaren fotografen kunnen tot slot werken met de aan de voorzijde geplaatste programmaknop om snel toegang te krijgen tot de geavanceerde instellingen, zoals sluitertijd en diafragma.

De Canon EOS M10 komt in het zwart of en wit en is vanaf november los verkrijgbaar voor 384,99 euro. Inclusief kitlens komt de EOS M10 voor 509,99 euro op de markt. De nieuwe 15-45mm lens komt ook los verkrijgbaar voor een prijs van 319,99 euro. De camera is compatibel met Canon's  EF-M-, EF- en EF-S-lenzen.

Canon EOS M10
Canon EOS M10

Canon