Interessant:

Jongeren gaan massaal over databundel

nieuws 13 oktober 2015 om 15:41

Recent onderzoek in opdracht van operator Robin Mobile, toont aan dat met name mobiele gebruikers in de leeftijdscategorie 15 tot en met 34 jaar massaal en regelmatig de databundel bij hun mobiele aanbieder overschrijden.

Van de mobiele telefoongebruikers in de leeftijdscategorie 15 tot en met 34 jaar, gaat maar liefst bijna 50% regelmatig buiten de databundel. Bovendien heeft 90% van de mobiele gebruikers geen idee van de extra kosten die verschuldigd zijn voor het gebruik buiten de bundel. En dat kan voor onverwacht hoge rekeningen en financiële problemen zorgen.

"Inherent aan snellere verbindingen als 4G, is dat ze ongemerkt zorgen voor een enorme stijging van het dataverbruik,” stelt Robin Mobile oprichter Wilfred Rottier “Daar komt nog eens bij dat veel mensen hun mobiele verbinding gebruiken alsof het een vaste breedband internetaansluiting is. Bij vaste internetverbindingen is echter al heel lang geen sprake meer van databundels."

Maar ook de smartphones worden steeds slimmer en bepalen ongemerkt wanneer en hoe een mobiele internetverbinding wordt gebruikt. Een goed voorbeeld is de onlangs door Apple geďntroduceerde Wi-Fi-Assistentie in iOS 9, dat een onopgemerkte mobiele dataverslinder blijkt te zijn. Zodra het merkt dat je telefoon is verbonden met een matig wifisignaal, verbreekt het de wifiverbinding en schakelt het automatisch over op de mobiele internetverbinding. Ongunstig en gevaarlijk als je een abonnement met een datalimiet hebt.

Robin Mobile vermeldt helaas niks over de opzet van het onderzoek en het aantal ondervraagde telefoongebruikers.

Robin Mobile