Interessant:

Extra controles op appen in auto

nieuws 13 oktober 2015 om 15:33

In oktober en november controleert de politie extra op automobilisten, die aan het appen zijn, tijdens het rijden. De politie heeft extra controles aangekondigd op bestuurders, die zich laten afleiden door hun telefoon.

Jaarlijkst overlijden er ongeveer 20 personen door het gebruik van telefoons tijdens het rijden. Een veelvoud hiervan raakt gewond. De politie gaat daarom in oktober en november extra controleren op handheld bellen tijdens het rijden.

Waarom de politie juist in oktober en november controleert wordt in het Brabants Dagblad uitgelegd door Brigadier Marcel van Eijk: "Het is eerder donker en het weer wordt slechter. Als weggebruikers zijn afgeleid, kan dat gevaarlijk zijn. Hoe gevaarlijk weten de mensen van de verkeersdienst maar al te goed. Ze hebben allemaal dodelijke ongevallen van nabij gezien. Jaarlijks vallen minstens twintig verkeersdoden als gevolg van bellen, plus een groot aantal gewonden.”

De boete voor handheld bellen tijdens het rijden zijn niet mals. De boete bedraagt namelijk 230 euro inclusief 7 euro administratiekosten. Overigens zou het argument dat je jezelf en medeweggebruikers in gevaar brengt op zichzelf al doorslaggevend moeten zijn om je telefoon niet te gebruiken tijdens het rijden.

Brabants Dagblad