Interessant:

Gigaset MobileDock: mobiel bellen met je vaste telefoon

nieuws 12 oktober 2015 om 12:20

Gigaset introduceert de MobileDock LM550, waarmee je inkomende mobiele en vaste gesprekken naar keuze kan ontvangen op ofwel je DECT handset ofwel je smartphone.

Na installatie is de LM550 onderdeel van je draadloze vaste telefoonlijn. De LM550 communiceert via DECT met de vaste telefoonlijn en via bluetooth met één of twee smartphones. De LM550 wordt aangestuurd door de MobileDock-app. Via de app geef je aan of je inkomende gesprekken wil aannemen met je DECT handset of met je smartphone. Als je ervoor kiest om gesprekken aan te nemen met je smartphone worden gesprekken als interne oproep doorgestuurd. Alleen bij Gigaset DECT-telefoons van de C- en S-klasse zie je de naam en het nummer van de beller.

De Gigaset MobileDock is de ideale oplossing bij onvoldoende GSM-dekking in gebouwen. Door het dock te installeren op een plek waar de ontvangst goed is, stuurt het de inkomende gesprekken (met DECT-standaard) tot maximaal vijftig meter door naar het telefoonsysteem. Het stroomverbruik van het MobileDock is extreem laag (minder dan 0,8 watt) dankzij de energiezuinige voeding. Indien de aangemelde handsets ECO DECT ondersteunen, is het MobileDock in stand-by-modus stralingsvrij. Het transmissievermogen wordt automatisch aangepast aan de afstand tot het basisstation. Het MobileDock is compatibel met alle smartphones die werken op Android 4.4 of hoger en de draadloze Bluetooth 4.0-standaard hebben.

Siemens Gigaset MobileDock
Siemens Gigaset MobileDock

De LM550 is ook te gebruiken als dock voor je eigen smartphone en als snel oplaadstation (1.500 mAh). Het MobileDock wordt geleverd met een korte micro-usb-kabel met een magnetisch sluitende connector.

"Ons MobileDock integreert de smartphone van onze klanten eenvoudig in het vastetelefonienetwerk”, zegt Kurt Aretz, hoofd Business Unit Voice-producten bij Gigaset. "De LM550 verbindt elke Android-smartphone met het gebruiksvriendelijke DECT-telefoonsysteem. Naar onze overtuiging is er niets handiger dan inkomende mobiele gesprekken gewoon met de eigen vastelijntelefoon op te nemen. Met de Gigaset MobileDock brengen wij de mobiele wereld in huis."

De Android-versie van het in zwart uitgevoerde Gigaset MobileDock LM550 is vanaf nu beschikbaar voor de adviesprijs van 59,99 euro via gespecialiseerde winkels en in de online Gigaset-winkel. Eind oktober 2015 volgt de lancering van de witte LM550i-versie voor iOS met een bijbehorende usb-kabel voor de adviesprijs van 69,99 euro.

portablegear.nl