Interessant:

Kurio Smart: 2-in-1-kindertablet

nieuws 24 augustus 2015 om 11:58

Kurio, fabrikant van elektronica voor kinderen, introduceert de Kurio Smart, een 2-in-1-tablet/laptop voor kinderen met een 8,9-inch display en Windows 8.1.

Kinderen kunnen hun huiswerk maken op de laptop, voorzien van het Microsoft Office pakket, met onder meer Word, Excel en PowerPoint. Daarnaast kunnen gebruikers van de Kurio Smart drie maanden gratis gebruikmaken van een proefpakket van Ambrasoft, het meest gebruikte online taal- en rekenprogramma in het basisonderwijs. Het scherm is eenvoudig van het toetsenbord los te koppelen, waarna de Kurio Smart als tablet is te gebruiken. De Kurio Smart biedt meer dan 40 voorgeďnstalleerde apps, waaronder populaire games, educatieve apps en video's en de quad-core Intel Atom Z3735G Bay Trail-processor zorgt voor vlotte prestaties.

Kurio Smart
Kurio Smart

De Kurio Smart is verder voorzien van de "Kurio Motion 2 functionaliteit". Hiermee kunnen kinderen samen met vriendjes of vriendinnetjes acht sportieve games spelen voor de camera van de Kurio Smart. Net zoals met alle andere Kurio-producten kunnen kinderen op de Kurio Smart veilig internetten. Ze hebben geen toegang tot informatie, websites of apps die niet geschikt zijn voor kinderen. Alleen volwassenen kunnen via een beveiligd wachtwoord aanpassingen doen. Vanuit dit speciale gedeelte kunnen ouders een kinderprofiel aanmaken en internetfilters en tijdslimieten instellen. 

De Kurio Smart draait op Windows 8.1, een gratis upgrade naar Windows 10 volgt. Het 32GB geheugen is uitbreidbaar via microSDHC. Het apparaat biedt verder twee camera's (0,3-megapixel aan de voorzijde en 2-megapixel camera aan de achterzijde), een 4.900 mAh batterij en ondersteuning van WiFi en Bluetooth 4.0. De Kurio Smart is te koop voor een adviesprijs van 199,99 euro. Naast de Kurio Smart heeft Kurio ook de Kurio TAB 2, een 7-inch quad-core Android Lollipop-tablet, gepresenteerd.

portablegear.nl