Interessant:

Superbeveiligde Blackphone 2 komt in september

nieuws 20 augustus 2015 om 13:57

De Zwiterse fabrikant Silent Circle brengt de Blackphone 2, een superbeveiligde super-security smartphone, in september in de Verenigde Staten op de markt. In Nederland bracht KPN eerder dit jaar de originele Blackphone op de markt.

De Blackphone 2 is voorzien van een 5,5-inch 1080p Full HD-display, een 1,7GHz quad-core processor met 3GB RAM, een 13-megapixel camera en ondersteuning voor draadloos opladen. Het microSD-kaartslot, dat wel op het originele model was te vinden, is verdwenen. Belangrijkste aspect aan de Blackphone 2 is natuurlijk het bijzonder goed beveiligde Silent OS, een besturingssysteem dat bovenop Android draait. De Blackphone 2 ondersteunt nu ook Android for Work, maar het is nog niet duidelijk of je toegang hebt tot de Google Play Store en apps kan installeren (op het origineel was dit niet mogelijk).

Blackphone 2
Blackphone 2

Silent Circle is in de Verenigde Staten inmiddels met de voorverkoop van de Blackphone 2 begonnen, aankomende september wordt het toestel officieel op de Amerikaanse markt uitgerold. In Nederland bracht KPN afgelopen april de originele Blackphone op de markt. Het is nog niet bekend of KPN ook de Blackphone 2 naar Nederland brengt.

PhoneArena