Interessant:

Galaxy S6 Edge+ komt in plaats van Note 5

nieuws 13 augustus 2015 om 17:03

Samsung heeft vandaag de Galaxy Note 5 en de Galaxy S6 Edge+ geļntroduceerd. Beide toestellen zijn, met uitzondering van het design, identiek. Opvallend is dat de Note 5 niet naar Nederland zal komen.

De Samsung Galaxy S6 edge+ is, zoals de naam al doet vermoeden, een grote uitvoering van de Galaxy S6 edge. Kenmerkend aan de edge serie is het gebogen display aan beide kanten. Bij de Galaxy S6 edge was dit scherm vooral een design gimmick, nu voegt het gebogen scherm ook daadwerkelijk wat toe dankzij de nieuwe Apps Edge. Met deze feature plaats je snelkoppelingen in de zijkant van het scherm. De People Edge, met je contacten in het zijscherm, is ook nog steeds aanwezig.

Samsung Galaxy S6 edge+
Samsung Galaxy S6 edge+

Het Super Amoled-scherm meet 5,7-inch en heeft een resolutie van 2.560 x 1.440 pixels. Het hart van het toestel wordt gevormd door een 1,5GHz 64-bit octa-core processor met 4GB geheugen. De camera aan de voorzijde heeft een resolutie van 5megapixels en de hoofdcamera heeft een resolutie van 16-megapixels. Beide camera's hebben beeldstabilisatie. Bij de hoofdcamera is dat een hardwarematige stabilisatie, daar waar de frontcamera het moet doen met een softwarematige stabilisatie.

"Bij Samsung geloofden we vanaf het begin dat smartphones met grote schermen bij een belangrijke groep gebruikers een welkome vernieuwing zijn", zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. "Daarin hebben we gelijk gekregen. Wij laten met de lancering van de Galaxy S6 edge+ eens te meer zien dat we niet bang zijn te innoveren om mensen nieuwe mogelijkheden te geven. Met een groot smartphone-scherm geniet je overal van een meeslepende ervaring."

Samsung Galaxy S6 edge+ zijkant
Samsung Galaxy S6 edge+ zijkant

Uit onderzoek van Samsung blijkt dat er in Nederland beperkt gebruik wordt gemaakt van de stylus van de Note-serie. Derhalve is ervoor gekozen om in eerste instantie alleen de stijlvollere Galaxy S6 edge+ te voeren. De Samsung Galaxy S6 edge+ komt in het zwart, wit, zilver en goud. In Nederland komt het toestel voorlopig alleen in de kleuren zwart en goud. De S6 edge+ is in Nederland officieel begin september beschikbaar, voorlopig alleen in een 32GB uitvoering. De adviesprijs bedraagt € 799,-

Samsung Galaxy S6 edge+ onderkant
Samsung Galaxy S6 edge+ onderkant

Tegelijk met de toestellen werden een aantal nieuwe accessoires gepresenteerd. Naast de obligate hoesjes in tal van kleuren, springen twee accessoires eruit. Allereerst het Keyboard Cover, een toetsenbordje dat je op de edge S6+ kan klikken. Daarnaast het Wireless Charger Pack, een draadloze powerbank. Als je deze in de buurt van je toestel houdt wordt je toestel opgeladen zonder dat je wat hoeft te doen.

portablegear.nl