Interessant:

LG Wine Smart: clamshell-smartphone

nieuws 5 augustus 2015 om 09:41

LG brengt de LG Wine Smart, een clamshell-smartphone met Android 5.1 Lollipop en een 3,2-inch touchscreen, naar Europa. Het toestel verscheen eerder in Korea als de LG Gentle.

"Ons doel met de LG Wine Smart was om een smartphone te maken die de fans van flip-telefoons konden omarmen", aldus Chris Yie, vice-president van de marketingafdeling van LG Mobile. "Consumenten moeten de smartphone-revolutie niet missen omdat zij een bepaald telefoondesign prefereren boven een ander. Met de LG Wine Smart kan iedereen mee met de smartphone-revolutie."

LG Wine Smart
LG Wine Smart

.

De LG Wine Smart, die eerder in Korea op de markt kwam onder de naam LG Gentle, beschikt over een 3,2-inch HVGA-touchscreen (480 x 320 pixels) en een regulier keypad. Het opklapbare toestel draait op Android Lollipop 5.1 en speciale zogeheten 'hotkeys' op het keypad bieden direct toegang tot functionaliteiten als het adresboek, de camera, sms'en en bellen. De LG Safety Care-functionaliteit kan worden ingesteld om automatisch een SOS-bericht (met real-time locatieinformatie) te verzenden aan voorgeinstelde contacten, in gevallen van nood.

De Wine Smart maakt verder gebruik van een 1,1GHz quad-core processor en biedt prima connectiviteit met ondersteuning van 4G/LTE, 3G/HSPA+, WiFi en Bluetooth 4.1. Het 4GB geheugen is uitbreidbaar middels microSD. Aan de voorzijde van de Wine Smart bevindt zich een VGA-frontcamera om mee te videochatten. Met de 3-megapixel camera aan de achterzijde maak je foto's of eenvoudige video's.

De LG Wine Smart verschijnt binnenkort in onder meer Frankrijk, Italië, Polen, Spanje, Kazachstan en Japan voor een nog onbekende prijs (in Korea ligt de prijs rond de 155 euro). Het is niet bekend wanneer en of het toestel naar Nederland en België komt.

LG Newsroom


Gerelateerde producten