Interessant:

Bison wil niet op selfie met vrouw

nieuws 10 augustus 2015 om 13:04

Een 43-jarige vrouw is in het Amerikaanse Yellowstone Park door een bison de lucht ingeslingerd toen zij poogde een selfie te maken met het 900 kilogram zware zoogdier.

In het  Yellowstone Park staan veel waarschuwingen om niet in de buurt te komen van de dieren die daar in het wild leven, maar niettemin vond de vrouw het toch een goed idee om te proberen een selfie met een bison te nemen. De vrouw stond, samen met haar dochter, ongeveer 5,5 meter van de bison af bij het nemen van de selfie, toen het beest haar aanviel. Haar dochter kon op tijd wegrennen, maar de vrouw werd gegrepen door de hoorns van de bison en de lucht ingeslingerd. Ze hield er alleen kleine verwondingen aan over.

Het was al de vijfde keer dit jaar dat een bezoeker in Yellowstone Park door een bison werd aangevallen. Dat is een hoog aantal, en komt doordat steeds meer bezoekers zich niet aan de aanbevolen afstand van de dieren houden. Het park adviseert een afstand van minimaal 20 meter ten opzichte van dieren als bisons en herten en van 90 meter afstand ten opzichte van gevaarlijkere dieren als wolven en beren.

Bison wil niet op selfie met vrouw
Bison wil niet op selfie met vrouw

Veel mensen brengen zichzelf in gevaar omdat zij een spectaculaire selfie willen maken. Een Pools echtpaar viel op vakantie in Portugal bij het maken van een selfie van een klif, en overleed.

DigitalTrends