Interessant:

Turing Phone is niet te hacken

nieuws 18 juli 2015 om 11:57

De Turing Phone is een Android-smartphone die, volgens de fabrikant, niet te hacken en onbreekbaar is. Het toestel is vanaf eind juli te koop vanaf 610 dollar.

Turing Robotic Industries uit San Francisco, de fabrikant van de Turing Phone, biedt zogenaamde end-to-end-encryptie, ingebouwd in de meeste voorgeinstalleerde sleutelapplicaties. Dit betekent dat al je data en informatie altijd beveiligd en versleuteld is, ongeacht waar het zich in het verzendingsproces bevindt. Turing zegt dat dit authenticatiesysteem zorgt voor een "beschermd communicatienetwerk dat geheel is geisoleerd van cyberdreigingen en privacyschendingen."

Turing Phone
Turing Phone

De Turing Phone is verder vervaardigd van "liquid metal", dat sterker is dan metaal. Het toestel heeft daarnaast een 5,5-inch krasbestendig Gorilla Glass Full HD-display en is waterbestendig tot 9 meter onder water. Middels de vingerafdrukscanner aan de zijkant is de Turning Phone te activeren. Verder beschikt deze robuuste security-smartphone over Android 5.1 Lollipop, een 13-megapixel camera, een 8-megapixel selfie-camera, een 3.000 mAh batterij en een Qualcomm Snapdragon 801-processor. Voor het geheugen heb je de keuze uit 16GB, 32GB of 64GB.

De Turing Phone verschijnt eind juli voor prijzen vanaf 610 dollar (voor de 16GB versie) tot 870 dollar (voor de 64GB versie). Het is nog niet bekend of de Turing Phone in Nederland beschikbaar komt. Afgelopen april bracht KPN in Nederland wel de Blackphone uit, eveneens een zeer goed beveiligde smartphone.

Daily Mail