Interessant:

Commodore PET-smartphone ziet levenslicht

nieuws 17 juli 2015 om 09:34

Een paar Italiaanse ondernemers hebben de Commodore PET-smartphone op de markt gebracht. De naam van deze Android-smartphone verwijst naar een van de eerste personal computers, gemaakt door Commodore.

In 1977 introduceerde het ooit iconische Britste merk Commodore de Commodore PET (Personal Electronics Transactor), een van de eerste personal computers en zeer compleet voor zijn tijd. Later boekte Commodore succes met onder meer de Commodore VIC-20, de Commodore 64 en verschillende Amiga-computers. In 1994 ging Commodore failliet. Een stel Italiaanse ondernemers wist de handelsnaam uiteindelijk, na jaren van trademark-rechtszaken in Groot-Brittanië, te registreren en brengt nu de eerste smartphone onder de Commodore-vlag uit.

Commodore PET Android-smartphone
Commodore PET Android-smartphone

De Commodore PET-smartphone beschikt over een 5,5-inch Full HD IPS-display, gemaakt van het krasbestendige Gorilla Glass 3 en draait op Android 5.0 Lollipop. Het toestel heeft verder een 1,7GHz 64-bit octa-core processor, een 3.000 mAh- batterij, en een dual-sim-optie met 4G-support. Tevens worden WiFi, Bluetooth, GPS en FM-radio ondersteund. Aan de achterzijde bevindt zich een 13-megapixel camera, aan de voorzijde vind je een 8-megapixel camera. Leuk is dat er twee emulators zijn voorgeinstalleerd, waarmee je originele Commodore 64- en Amiga-spellen kan spelen.

De Commodore PET-smartphone verschijnt in Europa in eerste instantie in Italië, Duitsland en Polen in het wit, zwart of in de klassieke beige-kleur van de Commodore PET. Het toestel krijgt een prijskaartje van 300 dollar (16GB en 2GB RAM) of 365 dollar (32GB en 3GB RAM). Een 32GB microSD-geheugenkaart wordt meegeleverd. Op termijn komt de PET-smartphone ook naar andere Europese landen en de Verenigde Staten. Tevens volgen er versies in het groen, blauw en andere kleuren.

PC Mag