Interessant:

Jott Messenger: nieuwste rage onder jongeren

nieuws 15 juni 2015 om 10:02

In de Verenigde Staten is de app Jott Messenger, waarmee je zonder een databundel of WiFi berichten kan uitwisselen, bijzonder populair onder jongeren en scholieren.

Jott Messenger is een messaging-app waarmee je met de zogenaamde AirChat-functionaliteit berichten kan uitwisselen, zonder dat je een databundel of WiFi nodig hebt. (De app is te downloaden voor iOS en Android, maar AirChat is alleen beschikbaar voor iOS). Om vrienden te vinden is ook geen telefoonnummer benodigd, je kan ze toevoegen door lid te worden van een Jott-netwerk (vaak op school) of usernames te delen. Je kan berichten sturen naar iedereen in je schoolnetwerk, in je contactenlijst en in je Instagram-vriendenlijst. Het addertje onder het gras is echter dat je telefoon wel Bluetooth moet ondersteunen en dat je alleen kan 'jotten' naar contacten die direct via Bluetooth bereikbaar (dus op maximaal 30 meter afstand) zijn, of via één of meer Jotters bereikbaar zijn.

Naast lid worden van je schoolnetwerk kan je privegroepen creeren en persoonlijke 1-op-1-gesprekken voeren. Het is verder mogelijk om eenvoudig pestkoppen te blokkeren en te markeren. Tot slot maakt Jott automatisch verbinding met je vrienden op Instagram. De ontwikkelaar van Jott zegt dat zich dagelijks 15.000 tot 20.000 nieuwe gebruikers aanmelden en dat er momenteel meer dan een half miljoen actieve gebruikers zijn.

Jott Messenger
Jott Messenger

Jott Messenger is gratis beschikbaar voor iOS (vanaf 7.0) en Android (4.0.3).

TechCrunch