Interessant:

Google lanceert YouTube Gaming

nieuws 15 juni 2015 om 09:37

Google lanceert aankomende zomer in de Verenigde Staten en in Groot-Brittanië YouTube Gaming, een geheel nieuwe app en website waar alle game-relateerde video's op één plaats zijn te vinden.

YouTube Gaming is ontworpen om gamers connected te houden met alle games, spelers en andere game-gerelateerde zaken, middels video's, live streams en een grote community van gamers. Op het originele YouTube zijn inmiddels al veel Let's Play-, Walkthrough- en Speedrun-video's van games te vinden, en Google wil als dank voor al deze video's "iets terug doen" en introduceert daarom YouTube Gaming.

YouTube Gaming
YouTube Gaming

In YouTube Gaming hebben meer dan 25.000 games elk een eigen pagina, met de beste video's en live streams van die game. Ook zijn er veel videokanalen van gamepublishers en YouTube-filmmakers. Centraal in YouTube Gaming staan de live streams, en deze zijn dan ook direct op de YouTube Gaming-homepage te vinden.

YouTube Gaming lijkt al met al verdacht veel op Twitch, het populaire videogaming-kanaal dat tegenwoordig eigendom is van Amazon. YouTube Gaming is vanaf aankomende zomer beschikbaar in de Verenigde Staten en in Groot-Brittanië. Het is nog niet bekend wanneer de dienst naar Nederland en België komt.

Google Official Blog