Interessant:

Candy Crush Saga voorgeinstalleerd op Windows 10

nieuws 15 mei 2015 om 10:18

Microsoft heeft aangekondigd dat het populaire spelletje Candy Crush Saga is voorgeinstalleerd voor gebruikers die tijdens de lanceerperiode Windows 10 installeren of ernaar upgraden.

Naast Candy Crush Saga zullen ook de bekende spelletjes Solitaire, Hearts en Minesweeper nog altijd te vinden zijn in Windows 10. Het is de bedoeling dat Windows 10 (voor desktops en tablets) aankomende zomer verschijnt, de smartphone-editie volgt later.

Begin dit jaar maakte Microsoft bekend dat Windows 10 het eerste jaar na release gratis beschikbaar komt als update voor huidige gebruikers van Windows 7, Windows 8.1 en Windows Phone 8.1. Windows 10 past zich automatisch aan aan het apparaat waarop het draait. Daarnaast keren het Startmenu en de Starttoets terug en is multitasking vereenvoudigd. Verder verschijnen er universele Office-apps (Word, Excel, PowerPoint, OneNote en Outlook) voor Windows 10, die zowel op smartphone, tablet als PC via touch-controls zijn te bedienen. Voor Windows 10 verschijnt ook een nieuwe browser onder de naam Edge, die op termijn Internet Explorer zal vervangen.

Candy Crush Saga
Candy Crush Saga

Candy Crush Saga is een van commercieel succesvolste mobiele games allertijden: in totaal gaven spelers in 2014 meer dan 1 miljard euro uit aan in-app aankopen in het spel. Sommige spelers zijn zo verslaafd aan het spel dat zij te maken krijgen met een nieuwe blessure: de Candy Crush-duim.

Windows Blog