Interessant:

Internet op mobiel passeert desktop

nieuws 5 mei 2015 om 10:27

Uit onderzoek van researchfirma Pew Research blijkt dat het gebruik van internet op mobiele apparaten het gebruik van internet op desktop-computers heeft gepasseerd.

Uit het onderzoek blijkt dat 39 van de 50 belangrijkste Amerikaanse nieuws-websites meer verkeer krijgen van mobiele apparaten (zoals tablets en smartphones) dan van desktop- (en laptop-)computers. De twee populairste Amerikaanse nieuwswebsites van afgelopen januari waren Yahoo en CNN. Yahoo ontving in deze maand 93,2 miljoen mobiele bezoekers en 59,1 miljoen desktop-bezoekers. CNN ontving 64,6 miljoen mobiele bezoekers en 53,5 miljoen bezoekers via de desktop.

De opkomst van de smartphone en tablet als dominante platforms voor nieuwsconsumptie is onder meer te danken aan de opkomst van het sociale web. Analisten zien deze trends als diep met elkaar verweven. Amerikanen besteden dagelijks veel tijd op hun mobiele apparaten, maar de meeste gebruikers gaan niet direct naar de nieuwswebites: meestal vinden zij nieuwsitems via sociale websites als Facebook of Twitter.

Eind 2014 bleek uit onderzoek van Gfk dat ook in Nederland tablets inmiddels net zo populair zijn als desktop-pc's.

Quartz